debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: MG ZS EV Назад

Автомобіль тижня: MG ZS EV

Доступний електричний кросовер повернувся на український ринок після оновлення. Що та за яку ціну пропонують дилери?

Електрична лінійка бренду MG в Україні налічує вже три моделі, які складають більшу частину всього асортименту марки. Однак на початку своєї присутності на нашому ринку офіційний імпортер не виявляв такої впевненості у популярності електричних автомобілів і обмежувався лише однією моделлю: кросовером MG ZS EV. З часом, попри суттєве розширення лінійки, в компанії не відмовились від свого електричного паркетника, а навпаки — провели його планове оновлення.

Електромобіль МГ

З огляду на те, що в MG серйозно попрацювали над популяризацією свого кросовера, обмежена кількість візуальних змін — це скоріше бонус для цієї моделі. Впізнати оновлений ZS EV можна хіба що по світлодіодній оптиці та зміненій передній частині з великою заглушкою замість фальшрадіаторної решітки.

Тест-драйв MG ZS: свели баланс

В інтер'єрі дизайнери вирішили не перенавантажувати себе пошуком свіжих ідей, і просто осучаснили його новими екранами. Головним нововведенням тут став 7-дюймовий кластер віртуальної панелі приладів, який робить салон сучаснішим на вигляд. Серед менш помітних обновок можна виділити бездротову зарядку для смартфона, нову кліматичну установку та центральний підлокітник для пасажирів другого ряду.

Найслабшою стороною дорестайлінгового паркетника була невелика тягова батарея: вона забезпечувала скромні за сучасними мірками 262 кілометри пробігу. Після оновлення акумулятор не тільки покращили, а й додали можливість його вибору. Тепер у базовому виконанні встановлюється модуль на 51 кВт·год, з яким кросовер зможе подолати до 320 кілометрів. В той самий час, на топових паркетниках використовується акумулятор ємністю 72 кВт·год, якого має вистачати приблизно на 440 кілометрів.

Новий Citroën C3 матиме електричну версію ë-C3. Скільки вона коштуватиме?

В обох випадках використовується розумна система терморегуляції та рідинне охолодження батарей. Що ж до зарядки, то від джерела змінного струму ZS EV прийматиме потужність у 11 кВт, а на терміналах швидкої зарядки з постійним струмом автомобіль здатен споживати до 92 кВт. Таким чином, на спеціалізованих станціях електромобіль можна буде зарядити до 80% ємності лише за 40 хвилин.

Електромобіль МГ ЗС ЄВ

Від версії автомобіля залежатиме і тип силової установки: на ZS EV з більшим діапазоном пробігу використовується агрегат на 156 кінських сил, а на стандартній модифікації встановлено 177-сильний електричний двигун. Що цікаво, для обох варіантів заявлено по 280 Н·м крутного моменту й однакову динаміку розгону до 100 км/год: 8,6 секунди.

Рейтинг найпопулярніших нових електромобілів України

Їздова електроніка підтримуватиме декілька різних режимів. Можна припустити, що наведені показники динаміки розгону будуть актуальні тільки для пресету Sport, у той час, як в режимах Eco та Normal інженери обіцяють нам комфортнішу їзду та максимальний запас ходу.

Електромобіль МГ ЗС ЄВ

Український імпортер автомобілів MG вирішив не робити з появи оновленого ZS EV в нашій країні гучної події та просто додав його прайс-листи на власний офіційний сайт. Як і в решті країн Європи, у нас цей автомобіль буде доступним у стандартному та далекобійному виконанні, для кожного з яких пропонуватимуть дві комплектації.

А яка гарантія? Найдоступніші «офіційні» електромобілі на AUTO.RIA

Базову версію автомобіля - COM - у нас оцінили у 1 184 085 гривень. За ці гроші ви отримаєте кросовер з меншою батареєю, 17-дюймовими колісними дисками, клімат-контролем, мультимедійною системою з 10,1-дюймовим тачскріном, 7-дюймовою цифровою панеллю та низкою іншого обладнання.

За топове виконання LUX з більшою акумуляторною батареєю українські дилери просять від 1 459 710 гривень. Від попередньої комплектації такі автомобілі відрізняються наявністю датчика дощу, панорамного даху, комбінованого салону та крісла водія з електрорегулюваннями, бездротової зарядки смартфона та інвертора (до 2,2 кВт), за допомогою якого автомобіль можна використовувати як джерело живлення для сторонніх пристроїв (функція V2L).

Скільки за новий MG ZS EV на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий MG ZS EV на AUTO.RIA?
от 1 144 000 грн до 1 419 710 грн

Варто зазначити, що в цьому ціновому діапазоні MG ZS EV матиме дуже багато конкурентів: під межею у 1,5 млн гривень проходить більше ніж третина електромобілів, представлених на українському ринку. Але найскладніше новинці буде змагатися з “сірими” Volkswagen ID.4 й Honda M-NV. Однак на боці MG ZS EV є істотна перевага — гарантія тривалістю 7 років та розгалужена мережа офіційних сервісних центрів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми