debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Купуємо авто: покрокова інструкція безпечної угоди Назад

Купуємо авто: покрокова інструкція безпечної угоди

Не можна просто так взяти й купити авто — складний світ маленьких хитрощів та великих мудростей. Новачку в цьому світі тяжко й ми вирішили підготували коротку покрокову інструкцію, яка допоможе не просто придбати ту саму ластівку, а й зробити це максимально безпечно.

Купівля авто, можливо, одна з найважливіших покупок у житті. Іноді вона буває навіть єдиною у своєму роді. Втім, у середньому сучасний українець змінює авто раз на кілька років. А оскільки ціна угоди — тисячі доларів, то кожна з них супроводжується певними ризиками. Особливо, коли мова йде про авто з пробігом. Розбираємося, як підходити до вибору свого майбутнього авто.

В першу чергу виберемо місце, де будемо шукати свою майбутню ластівку. Безумовно, найкращим варіантом є той, де найбільший вибір. І питання навіть не тільки в тому, що це збільшує ваші шанси зустріти оптимальний для вас варіант, що відповідає усім вимогам. Велика кількість пропозицій створює природню конкуренцію серед продавців і не дозволяє, наприклад, невиправдано підвищувати ціну. Відповідно, це збереже вас від зайвих переплат. На українському авторинку найширший вибір авто з пробігом вже не перший рік традиційно представлений на AUTO.RIA.

Скільки потрібно часу, щоб продати автомобіль в Україні?

Якщо вас цікавлять не зовсім вже екзотичні авто, то, швидше за все, ринок запропонує безліч варіантів. Як вибрати поміж схожих автомобілів те саме, єдине? Найпростіше рішення — відсікти авто без вказаного VIN-коду. Його наявність у пропозиції дає продавцеві певні переваги — наприклад, підіймає авто в пошуку, а також дарує можливість безплатної публікації. Натомість AUTO.RIA за VIN-кодом перевіряє автомобіль за офіційними базами даних на предмет останнього зафіксованого пробігу, участі в ДТП, розшуку та багато іншої важливої для покупців інформації. Детальніше про важливість VIN-коду ми писали тут. Відповідно, якщо продавець відмовляється від суттєвих переваг і продовжує приховувати VIN-код — отже, йому є що приховувати. І чи потрібне вам таке авто з сюрпризом?

Скільки дзвінків отримує продавець авто з пробігом?

Коли зупинитесь на кількох або навіть одному варіанті — саме час переконатись у правильності свого вибору. Будь-яке авто на AUTO.RIA можна перевірити. Для цього існує система розширених перевірок як за VIN-кодом, що допоможуть з’ясувати все про минуле автомобіля, так і перевірок на СТО, які знімуть усі питання стосовно актуального технічного стану. Як правило, звіт перевірки формується протягом кількох годин після оплати послуги або ж після огляду майстрами на СТО. І з нього ви дізнаєтесь всю інформацію, що вас хвилює.

Какие электромобили можно купить в Украине сейчас и сколько они стоят?

Замовити перевірку можна безпосередньо на AUTO.RIA, навіть не контактуючи з власником авто. Та все ж попередній дзвінок продавцеві завжди буде плюсом. Хоча б для того, щоб переконатись в адекватності продавця та розпитати про документи. Наприклад, машина може бути «на довіреності», або ж, хоч це й заборонено правилами, продавець намагається продати авто «за техпаспортом». Крім того, можете розпитати, як саме власник експлуатував авто, які витрати палива, та інша інформація, що вас цікавить, і якої може не бути в описі пропозиції. Якщо все в порядку, розмова ладнається, а продавець згоден на огляд на СТО чи інші перевірки — є сенс домовлятись і на зустріч.

При огляді авто деякі нюанси ви можете побачити й самостійно, без майстрів СТО. І це допоможе знизити ціну, а то й зовсім відмовитись від сумнівної купівлі. Отже, на що звернути увагу в першу чергу?

  1. Фарбовані деталі. Колір деталей кузова повинен бути однаковим і рівномірним під різними кутами зору. Тому старайтесь оглядати авто при гарному освітленні. За допомогою товщиноміра виміряйте лакофарбове покриття (ЛФП) — як правило, його товщина складає 90-170 мікрометрів. Уточнити стандартні заводські показники можна в сервісному центрі марки або ж у інтернеті. Перевірте також люк бензобака. Якщо він знімався, то на кріпильних болтах лишаться пошкодження від інструменту. Ще варто звернути увагу на відколи і подряпини. Навіть в ідеального водія кузов не може залишитись у ідеальному стані, тож якщо подряпини відсутні — авто, швидше за все, фарбувалося.
  2. Зазори між деталями. На симетричних деталях вони повинні бути рівні й однакові. Якщо цього нема — значить, порушено геометрію кузова.
  3. Двері. Усі двері, багажник і капот повинні відкриватись і закриватись легко та без сторонніх звуків
  4. Не заводське зварювання. Заводське зварювання лишає акуратні круглі сліди, які покривають твердим герметиком, а потім фарбою. Переконайтесь, що на кузові авто немає додаткових точок зварювання, які відрізняються від заводських.
  5. Зняття кріпильних елементів. Доступні болти і заклепки повинні бути пофарбовані в колір кузова. Якщо на них присутні подряпини чи інші сліди зняття, значить деталь знімалася для фарбування.
  6. Шумоізоляція багажника. Сторонні матеріали або не заводська шумоізоляція часто використовуються, щоб приховати відновлення після ДТП.
  7. Дата виготовлення скла. Якщо дата випуску скла пізніша, ніж випуску авто, значить скла міняли. Це свідчить про можливе ДТП.
  8. Ремені та подушки безпеки. Дата виробництва, як і у випадку зі склом, повинна бути такою ж, або навіть більш ранньою, ніж дата випуску авто. Заміна ременів безпеки свідчить про серйозне ДТП.
  9. Зношеність гуми. На передніх і задніх колесах знос малюнка протектора може відрізнятися, а ось знос покришок однієї пари повинен бути однаковим. А нерівномірний знос говорить про можливе порушення геометрії кузова або ж про несправну підвіску чи різний тиск в шинах.

Після огляду, якщо бажання придбати саме це авто все ще лишилось, можна переходити до купівлі. Але ми б рекомендували все-таки спробувати поторгуватись. Навіть якщо вас запевняють, що наявна ціна — це вже на віддачу — найчастіше продавці закладають кілька сотень доларів на торг. Відповідно, трохи поторгувавшись, ви зможете уникнути переплати, а продавець усе одно залишиться “при своїх”. Пригадайте, які недоліки ви знайшли в автомобілі, порівняйте названу ціну з середньою на ринку та домовтесь із продавцем про фінальну суму, за яку він готовий віддати авто.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Після узгодження всіх деталей можете рушати до СЦ МВС. Уже за кілька годин ви оформите право власності й станете повноцінним власником перевіреного авто з пробігом.

Ні цвяху, ні жезла!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми