debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Нас об’єднує любов до… BMW vs Audi? Назад

Нас об’єднує любов до… BMW vs Audi?

Якщо Mercedes-Benz завжди уособлював передусім комфорт та затишок, інші двоє з великої германської трійці змагались між собою за прихильність іншої категорії водіїв — тих, хто надає перевагу швидким переміщенням між пунктами А та Б. За це й борються.

Якщо не брати до уваги довоєнну епоху (звісно, читачам відомо, що попередниками Audi можна вважати марки Auto Union та Horch), історія Audi бере відлік з 1965 року, коли концерн Volkswаgen вирішив випустити на ринок нову марку та позмагатися за покупців з товстішими гаманцями. З огляду на подальшу історію, спробу можна назвати цілком вдалою — достатньо лише нагадати, що відомий всім VW Polo спочатку з'явився на світ під іменем Audi 50. Який в свою чергу був першим німецьким автомобілем класу суперміні у сучасному розумінні цього терміну.

  

BMW в свою чергу до того часу вже пережив кілька драматичних поворотів власної біографії і від початку 60-х років стрімко набирав популярності — передусім завдяки новій модельній гамі, що складалася із класичних седанів та купе. Слід відзначити, що до 90-х років мюнхенські баварці випереджали своїх колег з Інгольштадту: приміром, представницький BMW 7 серії з'явився у 1977 році, натомість перша спроба Audi у вищому класі — модель V8 — з'явилася у 1988-му. Але були у них і свої сильні сторони — приміром, повноприводна трансмісія, яка застосовувалась на деяких трансмісіях, на противагу задньому приводу, плеканому BMW. Який був відносно вирішальним аргументом для північних країн, де складні погодні умови є нормою.

Audi, BMW, Mercedes

Про те, який же з цих німецьких автомобілів є кращим, сперечаються в усьому світі вже понад 30 років


По-справжньому запекла конкуренція між виробниками розпочалася із переходом Audi на літерні індекси. Обидві марки мали три основні моделі (BMW 3 серії проти Audi A4, “п'ятірка” проти А6, “сімка" проти А8), мюнхенці до того ж випускали низку спорткарів на кшталт 8-ї серії та родстеру Z1. В цей час Audi представляє одну з найкрасивіших машин сучасності — надзвичайно елегантний седан А8 з алюмінієвим кузовом та потужними моторами. BMW відповів запрошенням на посаду шеф-дизайнера Кріса Бенгла, який радикально змінив образ марки.

Окрім обстоювання задньоприводної схеми BMW також відомий своїми рядними 6-циліндровими моторами. Загалом двигуни цієї марки шість разів отримували титул Міжнародного двигуна року

В той же час, суперництво точилося і в технічній площині: передній привод автомобілів Audi програвав задньоприводним BMW у тому, що називається задоволенням за кермом. Втім, переважна частина клієнтів обох марок не їздять настільки швидко, щоб проходити повороти в контрольованому заносі. До того ж, таким любителям гострих відчуттів обидві марки приготували особливі страви.

Звісно, ми говоримо про BMW M3/М4 та Audi RS4/RS5, що є максимально наближеними до гоночної техніки, дорожними автомобілями. Вишукане оздоблення салону тут поєднується із спроможністю витримувати значні бічні навантаження та змагатися за рекорди на Нюрбургринзі. Нехай і в своєму класі. Новітнє покоління М3 та купе М4 розвиває 452 к.с. Та розганяється до 100 км/год за 3,9 секунди. Еталонне купе RS5 має двигун потужністю 450 к.с., але через більшу вагу (1800 кг проти 1595 у BMW) прискорюється до “сотні” за 4,6 секунди. Цікаво от що: максимальні швидкості обох машин обмежено на позначці 250 км/год, але існують опціональні пакети, які дозволяють розігнатися до 280 км/год. Також для обох машин. Що це, як не гонка озброєнь?

Audi vs. Mercedes

Суперечка між Audi та BMW точиться не лише за покупців, але й за трофеї кількох кузовних чемпіонатів. Найпопулярніший з яких - німецький DTM. За останні 15 років Audi виграв 4 конструкторських чемпіоната, BMW - лише три, а найбільше кубків у "Мерседеса" - дев'ять.


Останнім часом BMW знову вирвався вперед завдяки впровадженню електричних моделей серії і — і3 та і8. Але з огляду на скандал із дизельними двигунами VW, які зокрема встановлюють на конвейері Audi, в концерні вже заявили, що зосередяться на розробці електромобілів. Тож протистояння триватиме й надалі.

  

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (5)

Добавить комментарий к статье
Эrik Morales | 11:54, 20 окт. 2015

Чтоб мы так жили - помечтать. ..... Вот это техника - для ЛЮДЕЙ делают.

Гость | 14:21, 20 окт. 2015

Чтобы не промахнуться очередной раз (в ВР 46 украинцев), надо голосовать за украинских националистов.

Михайло Михайлович Петруняк | 22:20, 26 окт. 2015

А хто виграв ??? BMW vs AUDI

Владислав | 10:09, 27 окт. 2015

BMW виграла. Що, в цілому, більш ніж очевидно.

Гость | 18:01, 04 нояб. 2015

Я за БМВ

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми