debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Конференція AUTO.RIA: погляд із середини Назад

Конференція AUTO.RIA: погляд із середини

16 грудня 2016 року в київському готелі «Русь» відбулася конференція AUTO.RIA — перший профільний захід для учасників українського автомобільного ринку всеукраїнського масштабу.

На конференції:

  • були присутні 159 учасників
  • 10 спікерів виступили із доповідями
  • зроблено безліч фото із хештегом #autoria_conference
  • випито десятки літрів кави та чаю
  • нагороджено 16 переможців у голосуванні «Автомобіль року» за версією читачів AUTO.RIA
  • розіграно 2 сертифікати на послуги сайту AUTO.RIA на суму 2000 грн
  • 9 сертифікатів на послуги сайту AUTO.RIA на суму 1000 грн знайшли своїх власників
  • 3 учасника конференції, які підписані на сторінку AUTO.RIA у Facebook, отримали сертифікат на покупки в інтернет-магазині автотоварів MARKET.RIA.

За ходом конференції ми слідкували в режимі реального часу. Пряму трансляцію в тезах доповідей та фото дивіться тут.

На кава-брейках між доповідями спікери та учасники конференції ділились враженнями від заходу і думками про автомобільний ринок України.

Отож, перша конференція AUTO.RIA очима спікерів та учасників.

Євген Шевченко, спікер конференції, засновник інтернет-агенції UaMaster, м.Київ
Конференція проходить активно. Є шанси, що автомобілісти “оживуть”, будуть більш системно займатися просуванням в інтернеті. Такі заходи на кшталт сьогоднішньої конференції потрібні галузі, як мінімум, з двох причин: перша — перевірити, чи все на сьогодні правильно робите. Друга — якщо ви побачили, що є інструменти, яких ви ще не використовували, то маєте хорошу можливість для експериментів та тестування нового.

Що можна і треба застосовувати із почутого вже сьогодні?
Прописати план задач на найближчий квартал в першу чергу. Подумати, що нового можна спробувати, протестувати, впровадити. Список у кожного буде свій: хтось, наприклад, не використовує інструмент контекстної реклами, хтось використовує її 5 років. Є компанії, в яких із маркетингом і з рекламою в цілому все добре. Проте мають місце ситуації, коли один маркетолог відповідає за 5 салонів і тоді у нього просто не вистачає часу у всьому розібратися й отримувати дійсно хороші результати.

Олексій Іщенко, учасник конференції від “Порше Україна”, м.Київ

Що із почутого буду вже завтра застосовувати у своїй роботі?
Не впевнений, що буду робити все, що для себе відзначив. Але, принаймні, до розгляду деяких питань підійду. Мені подобається ідея роботи із дзвінками з метою визначення глибинних мотивів, потреб покупців. Це мало хто робить. Інструментарій, що його пропонує спікер Ярослав Трофімов, подобається, але треба оцінювати релевантність по відношенню до бренда, чи може бренд собі дозволити так комунікувати.

В будь-якому випадку, найцікавіше — це виявляти глибинні потреби, тому що з цим є дійсно проблеми, а конкретно з продавцями, котрі не мають бажання їх виявляти. Вони не будуть цього робити самі, поки до цього не підштовхнути. Як змотивувати продавців робити те, чого вони не хочуть? Як пояснити продавцю, що він може виконувати іншу роботу, що не входить формально в сферу його обов’язків?

Наприклад, при проведенні BTL-активності після продажу автомобіля. Чому продавець повинен подзвонити покупцю, запросити на захід, чому це зробити має він, а не сервісний консультант, хостес, адміністратор? Чому він потім може отримати із цього вигоду? В більшій мірі це питання мотивації. Треба зробити так, щоб людина добровільно прийшла до розуміння “це потрібно мені і не лише мені”. Коли ми говоримо про корпоративну культуру, людина діє від імені компанії, не від себе особисто.

Тому йому треба донести цінність того, що свою роботу він виконує як для себе, так і для компанії. Мотивація повинна бути добровільною. В контексті того, про що говорив Трофімов, я бачу у цьому перспективи.

Вадим Пустотін, спікер конференції, засновник і директор бренд-консалтингової компанії «Следопыт»

В автосалонах продають автомобілі, в яких вже є власні бренди. Як салону відрізнитись від іншх, які продають такі ж авто?

Це якраз ключове питання в області брендингу, яке зараз стоїть перед автосалонами.
Перше і основне стосується глибоко індивідуальних особливостей обслуговування безпосередньо в самих салонах. Якщо людина буде приходити і не отримувати унікальних вражень від спілкування з продавцем всередині салону, вона туди більше ніколи не повернеться.

Друге — індивідуалізовані персоналізовані інтернет-комунікації. Дуже часто для покупців грає роль географічна близькість автосалону. З іншої сторони, якась цікавість і незвичність подачі себе при просуванні в інтернеті дає автосалону, який знаходиться навіть більш віддалено, певну фору в порівнянні з більш близьким автосалоном. І це вкрай важливо.

Однією з важливих речей, крім обслуговування, поведінки продавців, інтернет-комунікацій, повинні бути “плюшки”. Це якісь конкретні бонуси, які автосалон може придумати безпосередньо “під себе”. Ось з “плюшками” що добре, вони часто не потребують якихось серйозних витрат, але вони повинні заінтригувати, бути цікавими.

Олександр Єльмін, учасник конференції, стартапер-початківець, м. Харків

Конференція перевершила мої очікування, як у плані організації, так і за рівнем спікерів. Я в захваті від “зарядженості” спікерів не просто на позитив, а на ідею. Світ став іншим, конкуренція вже неможлива, можливе тільки співробітництво, орієнтоване на створення потреб і їх задоволення.

Що із почутого буду вже завтра застосовувати у своїй роботі?
Зазвичай здобуті знання та інструменти випробовую на собі. Зараз переді мною є задача продати автомобіль. Спробую використати почуті у доповіді Дениса Каплунова “фішки” рекламного оголошення. Наступним етапом буде формування бізнес-ідеї мого проекту, написання текстів, створення сайту, план роботи із соцмережами. Я дуже вчасно потрапив на конференцію, саме в час, коли мій бізнес на стадії формування. Багато корисного почув сьогодні, за що вдячний кожному спікеру й AUTO.RIA загалом.

Микита Вєтровой, учасник конференції від “Мотошоп”, м.Київ

Що із почутого буду вже завтра застосовувати у своїй роботі?
Не скажу, що відразу буду застосовувати почуте на практиці. Тому що багато чого із почутого сьогодні я вже знав, про щось чув раніше. Доповіді деяких спікерів стали, скоріше, підтвердженням того, про що ми в компанії думаємо давно, проте ще не впроваджували. Сьогодні на конференції отримали поштовх до конкретних дій. Ідеї до запуску окремих інструментів чи дій були, але у зародковому стані. Почули від спікерів аргументи про правильність й потребу цих рішень. Тому надалі плануємо в найближчий час рухатися в напрямку цього.

Багато з моїх колег у сфері маркетингу, колеги по цеху, так би мовити, не готові до кризи, а саме, не готові змінюватись. Вони мають готові шляхи, рішення, яким вони слідували ще до кризи, проте немає гнучкості, котра б дала можливість підлаштувати свою стратегію згідно нових викликів. Сьогоднішня конференція дає можливість побачити ринок з багатьох сторін, проаналізувати, що сьогодні відбувається на ринку.

Я, як і будь-який маркетолог, не маю можливості охопити всю інформацію, постійно слідкувати за новинками інтернет-маркетингу, проаналізувати весь трафік. Зате є спеціалісти, що сьогодні доповідають на конференції, котрі зробили це за мене і діляться напрацюваннями. Тому такі заходи, на кшталт сьогоднішнього, дуже потрібні як автомобільному ринку, так і галузі маркетингу.

Денис Каплунов, спікер конференції, копірайтер, засновник агенції «Студія Дениса Каплунова», м.Миколаїв

Враження від конференції хороші. До відкриттів у світі реклами готові всі. Тому що реклама — слабке місце. Її роблять і запускають всі, але далеко не всі задоволені нею, результатами. І коли є думка зі сторони, думка людини, яка займається рекламою безпосередньо, рекламою багатьох продуктів зокрема, то слухачам цікаво. Кажу про це, судячи з настрою тих, хто був у залі, з кількості людей, котрі занотовували під час виступу.

Люди ставили зустрічні питання з теми обговорення в ході доповіді, питання були прямі та конкретні, з чого я, як спікер, розумію, що потрапив у ціль. Люди прийшли підготовлені, підковані практики, у них є альтернативні думки. Ті, хто підійшов після виступу, ставили більш індивідуальні запитання, що теж говорить про те, що у когось реклама працює, а в когось — ні. Першого, звичайно, хочеться більше.

На мою думку, мета відвідування подібних заходів у кожного своя: перша, суто освітня — знайти відповіді на свої питання, впевнитися у тому, що ти рухаєшся у правильному напрямку, щоб не кидати й починати спочатку. Друга — подивитися на себе зі сторони. Тому що часто, слухаючи одного, другого, третього спікера, розумієш, що це й ось це я вже десь чув, читав, бачив. І якщо спікеру вдається потрапити в точку, то ціллю стає записати собі важливі нотатки, поспілкуватися з іншими.

Микола Марущак, учасник конференції від “Порше Україна”, м.Київ

Сподобалось те, що на конференції було багато прикладних тем, доповідей, того, що можна практично застосувати. Наприклад, доповідь Ярослава Трофімова чи Андрія Длігача. Що стосується того, що варто врахувати на майбутнє чи додати, то вважаю за необхідне розвивати підняті сьогодні теми: customer experience (споживацький досвід). Я впевнений, що в Україні вже є експерти, котрі можуть поділитися набутками у цьому питанні.

До списку бажаних тем відніс би й також digital досвід: маю на увазі не просто використання Facebook, соціальних медіа, а те, що принципово змінює підхід до продажів автомобілів. Наприклад, нещодавно з’явилась новина про спільний проект Microsoft та Volvo, суть якого у продажах автомобілів за допомогою інструментів доповненої реальності. Іншими словами, переваги та новітні технології автомобіля, що перед вами, представлені у форматі 3D, а не просто на відео ролику.

По суті, це те, про що говорив у доповіді Андрій Длігач: 2016-2017 роки змінять нашу систему цінностей і підхід до бізнесу. Деякі моменти ми вважаємо майбутнім, а вони вже настали. Можливо, практичні кейси цієї теми ми почуємо наступного року.

Всі фото з конфернції дивіться в нашій спільноті в Facebook.

Ви теж були на конференції AUTO.RIA «Автомобільна інтернет-торгівля в Україні»? Діліться своїми враженнями в коментарях.

До зустрічі на конференції AUTO.RIA в 2016 році!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми