debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. DS 9 Назад

Автомобіль тижня. DS 9

Флагманський седан французького люкс-бренду вже продається в країнах Європи. А що у нас?

Попри наявність в арсеналі усіх необхідних технологій та відповідної платформи, французький люксовий бренд DS тривалий час зволікав із випуском нового седана. Розробити подібну модель європейців спонукали запити із Піднебесної, де на седани досі припадає чимала частка ринку. Втім, новинка не стала ексклюзивною для Китаю: на момент релізу модель DS 9 була заявлена і для країн Європи.

ДС9

Візуально новий DS 9 повністю вписується в актуальний модельний ряд DS. Велика фальшрадіаторна решітка, оптика з чималою кількістю граней, тонкі модулі ДХВ, що заходять на бампер, та гладкі кузовні панелі відмінно маскують усі спільні риси з добре знайомим українським автомобілістам Peugeot 508, а точніше – з його модифікацією для Китаю 508L.

Тест-драйв Peugeot 508: Огонь в глазах

За основу DS 9 взяли ту ж платформу EMP2, що й у згаданого Peugeot 508, однак із великою кількістю доопрацювань. По довжині (4930 мм) та розміру колісної бази (2895 мм) він випереджає усі модифікації 508-го, - навіть ту подовжену версію, що представлена в Китаї. Ще однією відмінністю від флагмана Peugeot стало кузовне компонування. Якщо європейський 508 — п'ятидверний хетчбек з безрамковими дверима, то DS 9 - це типовий чотиридверний седан зі стандартними вікнами.

ДС9

В інтер'єрі новинка детально повторює стилістику кросовера DS 7 Crossback, що вже встиг побувати на тесті AUTO.RIA. Кнопку запуску двигуна встановлено під хронометром BRM на передній панелі, 12-дюймовий дисплей оформлено в схожому стилі, а навпроти водія встановлено точно таку ж віртуальну панель приладів. Серед відмінностей тут можна виділити хіба що бічні дефлектори повітропроводів. Однак загалом інтер'єр седана став майже повною копією салону кросовера.

Тест-драйв DS7: Тонкости вкуса

Французи обіцяють, що для його оздоблення використана лише високоякісна шкіра та дорогі матеріали. У переліку фірмових особливостей можна відзначити, що для кожного варіанту оформлення моделі французи придумали власну назву, яка збігається з назвою одного з районів Парижу (Bastille, Rivoli, Opera). Єдиним виключенням з останнього правила стала комплектація Performance Line. Вона більше заточена під спорт, тож у ній використовується алькантара та вставки темного кольору.

Ще одним запозиченням у кросовера DS 7 Crossback стала активна підвіска. На седані використовуються керовані електронікою амортизатори, жорсткість в них змінюється в режимі реального часу в залежності від ситуації та якості дорожнього полотна. Причому для пошуку нерівностей система використовує звичайну оптичну камеру, яка сканує дорогу попереду.

Тест-драйв DS 3 Crossback: Шарман!

Серед решти корисних високотехнологічних систем тут варто звернути увагу на адаптивний круїз-контроль з функцією утримання у смузі руху: він працює на швидкості до 180 км/год та цілком адекватно поводиться у міській тисняві. Також до цікавих здібностей седана можна віднести камеру нічного бачення, що прихована за фальшрадіаторній решітці. Звісно, на DS 9 встановлена дуже якісна LED-оптика, але навіть з нею ця опція не буде зайвою.

ДС9

В країнах Європи седан пропонують у чотирьох модифікаціях: три гібридні та одна суто бензинова. Під капотом базового PureTech 225 встановлено 1,6-літрова “турбочетвірка”, що розвиває 225 к.с. і 300 Н•м крутного моменту. Початковий гібрид E-Tense 225 може розвивати таку ж потужність, однак видає на 60 Н•м більшу тягу.

Тест-драйв Volkswagen Arteon Shooting Brake: поездка начинается с улыбки

Версія E-Tense 250, як можна здогадатися з назви, розвиває 250 к.с., а топовий повноприводний E-Tense 4х4 360 на піку своїх можливостей видає (ну звісно ж!) 360 “конячок”. Цікаво, що всі гібриди без виключення мають можливість підзаряджати батарею від сторонньої електромережі, а самі ці батареї мають два варіанти продуктивності. Якщо на E-Tense 250 використовується блок ємністю 15,6 кВт⋅год, то для двох інших перебачена батарея лише на 11,9 кВт⋅год.

На сайті українського імпортера ще з минулого року розміщено промосторінку моделі DS 9, де пропонують залишити свої контакти, щоб дізнатися гривневу ціну седана першими. Судячи з усього, через війну седан зараз не можуть повноцінно долучити до української лінійки бренду, тож імпортер вимушений поставити цей процес на паузу.

Все предложения новых DS 9 на AUTO.RIA
Предложение о продаже

Хай там як, для справжніх ентузіастів високого французького стилю ми маємо насправді цікаву новину. Днями один з офіційних українських дилерів оновив свої пропозиції в нашому каталозі нових авто, - і серед них з'явився седан DS 9, який є в наявності. Першою офіційною “дев'яткою” в нашій країні став автомобіль у топовій комплектації з 225 сильним бензиновим двигуном. За нього в дилерському центрі просять 1 652 600 гривень. Це, для прикладу, трохи дешевше, ніж коштує Lexus ES 250.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми