debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
В Alfa Romeo незадоволені «клоном» Dodge Hornet Назад

В Alfa Romeo незадоволені «клоном» Dodge Hornet

На думку італійців, американський кросовер вийшов надто схожим на новий Tonale. І це може зашкодити його ринковому успіху через істотну різницю в ціні.

Останнім часом масове використання спільних корпоративних платформ набуло максимальних обертів, оскільки дозволяє значно скоротити витрати на розробку нових моделей «супутних» брендів. Не гребують виробники й «клонуванням» власних новинок під різними марками, однак цей метод може мати й інший бік.

Що вибрати? Порівнюємо Infiniti QX50 та Alfa Romeo Stelvio

Саме так сталося з парою нових компактних кросоверів, які випустив на ринок концерн Stellantis: Alfa Romeo Tonale та Dodge Hornet. Перший, за словами італійців, був розроблений як ексклюзивний автомобіль з притаманною бренду претензією на преміальність. Тим часом презентований днями «американець» виявився неприхованим «клоном» Tonale з суто символічними відмінностями в дизайні та значно нижчою ціною.

Візуальних відмінностей між Alfa Romeo Tonale та Dodge Hornet досягнуто коштом використання інших бамперів, капота та світлотехніки.


Після дебюту «Хорнета» ресурс The Drive поспілкувався із представником італійської марки, який зізнався, що в Alfa Romeo обурені тим, наскільки американський «клон» близький до їхньої розробки. І річ, звісно ж, не лише у «батьківських правах»: на ринку Сполучених Штатів, який італійці планували сколихнути новим Tonale, Dodge Hornet коштуватиме в середньому на 10 тисяч доларів менше.

Перейдіть сюди, щоб дізнатися коли та за якою ціною він з'явиться у дилерів
Чекаєте на новий Tonale в Україні?

Тож поки Alfa Romeo Tonale докладає чималих зусиль, щоб скласти конкуренцію преміальним кросоверам на кшталт Mercedes-Benz GLA, BMW X1 чи Volvo XC40, дилери Dodge лише за першу добу з моменту офіційної презентації «Хорнета» зібрали 14 тисяч попередніх замовлень і не приховують захвату від новинки, яка, на їхню думку, виглядає, їде і навіть звучить «як справжній Dodge».

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми