debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
У серпні в Україні зібрали більше нових авто Skoda. І скільки продали? Назад

У серпні в Україні зібрали більше нових авто Skoda. І скільки продали?

Єдиним підприємством, яке відновило виробництво легківок в Україні, лишається завод «Єврокар» у закарпатському Соломоново.

Наприкінці літа в Україні зібрали 148 нових легкових авто: за даними Асоціації «Укравтопром» це число втричі менше, ніж торік. Нагадаємо, у серпні 2021-го українськими підприємствами було виготовлено 554 нових транспортних засоби, серед яких було 491 легкове авто. Тоді на перший рядок рейтингу виробників піднявся ЗАЗ, де збирали деякі моделі Kia, Lada та Renaut з машинокомплектів російського походження, однак зараз підприємство зупинило роботу через напад росіян на Україну.

Рейтинг найпопулярніших нових авто в Україні. Що купували у серпні?

Отже, єдиним активним автовиробництвом в Україні наразі є завод «Єврокар» у Закарпатті, який збирає легковики Skoda із чеських компонентів. У серпні там було виготовлено 148 авто — і це значно більше, ніж виробник передав дилерам останнього місяця літа минулого року (83 авто). Варто зазначити, що після зупинки через початок війни виробництво у Соломоново активізувалося лиш у червні, коли завод отримав із Чехії першу істотну партію машинокомплектів.

13 альтернатив новій Skoda Fabia. Що є на AUTO.RIA?

Переважну кількість компонентів, які отримує від чеського постачальника «Єврокар», становлять комплекти для збирання кросоверів Skoda Kodiaq та Karoq. Тож не дивина, що на українському ринку, який став дуже чутливим до факту наявності авто, обидві моделі увійшли до десятки лідерів продажу за підсумками серпня. Фактично загальна кількість проданих минулого місяця нових кросоверів Kodiaq (82 авто) та Karoq (58 авто) впритул наблизилася до об’єму виробництва того ж місяця.

Загальна ж кількість усіх проданих нових авто Skoda наприкінці літа навіть більша, адже від початку року на заводі у Соломоново зібрали 1107 легковиків.

Отзывы о Skoda Octavia

153 место
Отлично
1084 отзыва
4.4
153 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Skoda Octavia

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми