debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Toyota C-HR: яким буде наступний кросовер? Назад

Новий Toyota C-HR: яким буде наступний кросовер?

Розкрито патентні зображення нового компактного кросовера Toyota: схоже, він матиме ДВЗ — але не лише його.

Доля компактного кросовера Toyota C-HR залишається доволі невизначеною: автомобіль, який мав би скласти істотну конкуренцію Nissan Qashqai, схоже, не виправдовує високих сподівань японців у глобальному масштабі. Нагадаємо, що C-HR вийшов на ринок у 2016 році та був істотно оновлений у 2020-му, однак днями один з менеджерів Toyota у Канаді Марчелло Мастроянні повідомив, що модель не продаватимуть у цій країні вже з наступного року.

Нова Corolla Cross приїде до України наступної осені

Втім, про згортання виробництва моделі навряд чи йдеться: у заяві канадця ми схильні вбачати популяризацію трохи просторішої моделі Toyota Corolla Cross, яка вийшла на північноамериканський ринок відносно недавно і пропонує покупцям, скажімо так, традиційний підхід до дизайну автомобілів класу SUV.

Хай там як, C-HR досі має чимале коло прихильників: за підсумками 2021 року власниками зухвалого кросовера у Європі стали понад 106 тисяч клієнтів (для порівняння, у США за той самий період продали менше ніж 36 тисяч). Тож не дивина, що японці мають плани на подальший розвиток моделі, — хоч і не поспішають ними ділитися.

Рейтинг найпопулярніших нових авто на різних ринках Європи

Втім, у часи тотальної цифровізації та соціальних мереж приховати швайку в лантусі стало дуже складно: за кілька днів після повідомлення Мастроянні у мережі з’явились патентні зображення невеличкого кросовера, які, за всіма ознаками, демонструють зовнішність наступної генерації Toyota C-HR. Джерелом інформації виявилася база даних Австралійського відомства з торгових марок і патентів.

12 альтернатив Toyota Yaris Cross: що є на AUTO.RIA?

Риси нового автомобіля витримано у стилі електричних концепт-карів, які Toyota презентувала протягом великого заходу наприкінці 2021 року (жовтий кросовер Small SU EV на фото нагорі — один із тих концептів). Найочевидніша спільна деталь — нові «двоповерхові» передні фари, які врізаються у поверхню масивного бампера вузькими загостреними лініями. А про те, що перед нами близький родич саме C-HR, свідчить пізнаваний нахил задніх стійок і дещо кумедна форма задніх дверцят.

На відміну від електричного концепт-кара Small SU EV, кросовер на патентних зображеннях має підкреслено масивну решітку в нижній частині бампера, що, вочевидь, свідчить про наявність у наступного C-HR двигунів внутрішнього згоряння. З огляду на останні тренди, йтися може про нові гібридні силові установки п’ятого покоління на кшталт тих, які були нещодавно презентовані на оновленій Corolla: 1.8 Hybrid на 140 к.с. та 2.0 Hybrid потужністю 190 к.с.

Які кросовери купують в Україні у 2022 році?

Це аж ніяк не скасовує ймовірності випуску й суто електричного Toyota C-HR, - тим більше, що подібну версію має навіть машина теперішньої генерації, яку продають з електромотором потужністю 204 к.с. і запасом ходу до 400 км (виміри WLTP). Достеменно дізнатися про це ми зможемо вже наступного року, адже презентація наступного покоління кросовера має відбутися саме у 2023-му.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми