debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Opel Grandland в Україні Назад

Автомобіль тижня. Opel Grandland в Україні

Оновлена версія кросовера отримала гривневий цінник.

Кросовер Opel Grandland пережив модернізацію в Європі понад рік тому. У нас автомобіль анонсували майже одразу, але офіційне підтвердження початку продажів та орієнтовні ціни у гривнях з'явились лише минулого тижня.

Опель Грандланд

Останні рестайлінги німці використовували для того, щоб уніфікувати весь свій модельний ряд. Не став виключенням і Grandland, який після оновлення приміряв на себе фірмовий дизайн передньої частини — Opel Vizor. Також для топового паркетника тепер стала доступною адаптивна оптика IntelliLux LED Pixel Light, що складається зі 168 окремих світлодіодів. Такі фари мають дуже впізнаваний дизайн та відрізняються широкими можливостями.

Тест-драйв Opel Mokka: нехай менший, але кращий

При цьому, оптика з фальшрадіаторною решіткою це просто найочевидніше нововведення. Якщо поставити дорестайлінговий кросовер поруч з новим, то можна побачити, що на "носі" від попередника залишився хіба що капот. В задній частині трохи змінилась оптика та були перемальовані шильдики. Тепер надпис Grandland розміщено по центру кришки багажника, до того ж у ньому більше не використовується літера “X”, яка раніше на “Опелях” видавала кросовери.

В інтер'єрі масштаб доопрацювань також доволі серйозний. Передню панель та центральну консоль дизайнери намалювали повністю з нуля, а єдиним знайомим по попередній моделі залишилось кермо. В дорожчих комплектаціях навпроти водія встановлюється велика “віртуальна” панель приладів, а поруч з нею розташовано великий тачскрін інформаційно-розважальної системи. Серед вже знайомого обладнання там можна знайти хіба що кнопки керування склопідйомниками та ручки дверей.

Автомобіль тижня. Opel Astra L

У Західній Європі дилери Opel роблять основну ставку на гібридну модифікацію, яка, залежно від версії, може розвивати від 224 до 300 кінських сил. Досить сучасний агрегат з хорошими показниками витрат пального, але через болісну вартість гібридних модифікацій у нас вони представленими не будуть. Замість гібридів українські дилери планують продавати машини зі стандартними ДВЗ.

Опель Грандланд

Базовим агрегатом у нас має стати 1,2-літровий бензиновий PureTech на 130 кінських сил. Цей двигун використовуватиметься на найдешевших комплектаціях кросовера і в пару до нього вам запропонують тільки 6-ступеневу “механіку”. Якщо потрібна двопедальна версія, то дилери запропонують 2 агрегати на вибір.

Що вибрати? Порівнюємо Hyundai Venue та Opel Crossland

Найпотужнішим агрегатом в українській лінійці став 1,6-літровий PureTech, що розвиває 165 кінських сил. Цей двигун пропонується тільки з 6-діапазонним “автоматом” та буде встановлюватись на ту ж комплектацію, що і молодший агрегат. Ну, а найекономнішим двигуном в лінійці оновленого Grandland залишається 1,5-літровий турбодизель на 130 кінських сил. В тандемі з 8-ступеневою АКПП цей двигун може витрачати лише 4,2 літра пального на 100 кілометрів у змішаному циклі.

Опель Грандланд

Наразі для України заявлено дві комплектації кросовера. Причому, навіть базовий Grandland GL дуже непогано обладнаний за вимірами цього класу. В таких автомобілях окрім стандартного переліку асистентів встановлюватиметься система розпізнавання дорожніх знаків, контролю рядності, двозонний клімат-контроль, камера заднього огляду та світлодіодна оптика Eco Led.

Новый кроссовер Opel Mokka разбили «на четверку». Что не так?

В топовому виконанні під назвою GS до цього переліку додається функція безключового доступу в салон, дзеркало заднього огляду з автозатемненням, інша оббивка інтер'єру з алькантарою та вставками під карбон, топова мультимедійна система з 10-дюймовим тачскріном та 12-дюймовою панеллю приладів і 18-дюймові колісні диски. При цьому топові світлодіодні фари IntelliLux LED Pixel Light і адаптивний круїз-контроль не входять до жодної з комплектацій — за них у будь-якому разі доведеться доплачувати.

Найдоступнішу версію кросовера з 1,2-літровим мотором та “механікою” у нас оцінили у 907 300 гривень. За ці гроші, наприклад, можна взяти передньоприводний Suzuki Vitara в топовій комплектації GLX зі 140-сильним мотором та АКПП. Тим часом найдорожчий Grandland GS зі 130-сильним турбодизелем і “автоматом” у нас коштуватиме 1 137 200 гривень.

Усі нові Opel Grandland на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Opel Grandland на AUTO.RIA
от 1 011 500 грн до 1 225 620 грн

Серед дизельних кросоверів за ці гроші зараз можна придивитись хіба що Peugeot 2008. При цьому, одним із найсерйозніших суперників цієї версії може стати гібридний (але, зазначимо, значно компактніший) Toyota Yaris Cross, який продають точно за такі ж гроші. Як ви вже напевно зрозуміли, легкою прогулянкою для оновленого Grandland наш ринок точно не буде. Але ж кому зараз легко?

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми