debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий BMW XM пішов «у серію», але залишився схожим на концепт Назад

Новий BMW XM пішов «у серію», але залишився схожим на концепт

Гібрид виявився повільнішим за більшість топових кросоверів лінійки М, однак буде дорожчим за них.

Близько року тому німецька компанія BMW представила світові концептуальний паркетник XM, який мав об'єднати “зелені” технології з практичним форм-фактором та темпераментним агрегатом. На виході все вийшло саме так, яка баварці й обіцяли. Причому, новинка стала вже другою моделлю, яка була розроблена підрозділом М компанії та не отримає "звичайної" версії. До того ж це перший повноцінний гібрид у М-лінійці компанії.

Оновлений BMW X7: за скільки в Україні?

Візуально серійний кросовер позбавився найбільш спірних елементів, однак залишився схожим на власний концепт. При цьому варто зазначити, що за останній рік більшість стандартних моделей BMW дуже сильно змінилась. Величезні “ніздрі” фальшрадіаторної решітки та двоповерхова оптика вже давно стали звичними для баварських авто, тому новинка цілком органічно вписалась в дизайнерську концепцію бренду.

БМВ ХМ

Втім, здоровенний (довжиною 5110 мм) кросовер має й чимало нетипових для BMW рішень. До таких, наприклад, можна віднести підсвітку фальшрадіаторної решітки та незвичайне розташування патрубків вихлопної системи. На кришці багажника немає шильдика BMW, - замість нього у верхніх кутах скла нанесені дві невеликі емблеми. Таким чином “баварці” відсилають нас до середньомоторного купе BMW M1, яке і було першою самостійною моделлю Motorsport GmbH.

Автомобиль недели. BMW iX М60

В інтер'єрі настільки ж яскравих відсилок та “пасхальних яєць” немає. В цілому він уніфікований з салонами інших баварських паркетників та виконаний за схожими лекалами. Функцію панелі приладів тут виконує екран з діагоналлю 12,3-дюйми, а в інформаційно-розважальній системі використано величезний 14,9-дюймовий тачскрін. Звісно ж, такі функції комфорту як клімат-контроль на 4 зони та мультиконтурні передні крісла тут доступні вже у базовому виконанні.

В основі новинки лежить та ж платформа, що використовується на інших великих паркетниках марки, але через збільшену вагу інженерам довелось серйозно змінити налаштування підвісок. На паркетнику використовується повнокероване шасі, в якому задня вісь може повертати колеса приблизно на 2,5 градуса, а на пружинній підвісці встановлені адаптивні амортизатори та активний стабілізатор.

Хто з них проїде далі? Нові електромобілі на AUTO.RIA

Під капотом BMW XM буде встановлений двигун з індексом S68. Якщо сильно спростити, можна сказати що це модернізована версія усім відомого 4,4-літрового бітурбо V8, який адаптували для роботи у складі гібридної системи. За КПП тут використаний восьмидіапазонний “автомат” ZF, який отримав власний тяговий електродвигун на 197 кінських сил та 280 Нм крутного моменту. Таким чином гібридний кросовер може розвивати до 653 к.с. та 800 Нм тяги, що навіть більше, ніж може видавати BMW X5 M Competition.

БМВ ХМ

Для зберігання накопиченої електроенергії тут використовується тягова батарея ємністю 29,5 кВт∙год. За офіційними даними повної її зарядки має вистачати на 82 — 88 кілометрів чисто електричного пробігу. Причому, під час такої їзди автомобіль можна розганяти до 140 км/год, а для більшої швидкості доведеться вмикати бензиновий двигун.

Новые BMW Х5 М и Х6 М. 290 км/ч и быстрее 4 секунд до сотни

Основним недоліком новинки можна назвати її велику вагу. З водієм і повним баком маса кросовера складає близько 2785 кілограмів, — і через це страждають динамічні характеристики моделі. Якщо, наприклад, BMW X6 M Competiton (2395 кг) може розганятися до 100 км/год за 3,8 секунди, то у гібрида на цю вправу йтиме до 4,3 сек.

Наступного літа в лінійці модифікацій паркетника повинна з'явитись заряджена версія з форсованою до 748 кінських сил та 1000 Нм силовою установкою. При цьому, використовувати приставку Competition для цього автомобіля в BMW не будуть. Замість неї кросовер отримає назву BMW XM Label Red. На жаль, зараз про "червону" модифікацію майже нічого невідомо, окрім назви та характеристик силової установки.

Новые электромобили BMW на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Новые электромобили BMW на AUTO.RIA
от 2 733 487 грн до 8 429 958 грн

Виробництвом гібридного кросовера опікуватиметься завод BMW в Спартанбурзі (Південна Кароліна, США). Звісно ж, найважливішим ринком для XM баварці вважають саме Сполучені Штати, але і на Китай з Близьким Сходом також роблять велику ставку. Ціни поки відомі лише для американського рику, де за автомобіль проситимуть щонайменше 159 тисяч доларів. Зазначимо, це істотно дорожче, ніж коштують наявні кросовери BMW з літерою M у назві.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми