debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Новий BMW X1 (U11) Назад

Автомобіль тижня. Новий BMW X1 (U11)

Орієнтовні українські ціни кросовера вже відомі, тим часом як дата початку продажів — ще ні.

Змінивши покоління, компактний кросовер BMW X1 став другою моделлю, в індексі якої стали використовувати літеру “U”. Таким чином німці натякають, що новинка сильно відрізняється від того що ми бачили раніше. Та чи справді нове покоління паркетника так сильно відрізняється від попередника?

Тест-драйв BMW 320i xDrive: прекрасен, если доплатить

Як і решта сучасних BMW, новинка отримала великі фірмові “ніздрі”, але це не єдине що збільшилось у кросовера. При дуже схожих пропорціях та еволюційному підході до дизайну кросовер виявився істотно більшим за попередника. Колісна база нового X1 збільшилась на 22 міліметри, ширина — на 24 міліметри, а у довжину паркетник виріс на 53 міліметри. Щоб легше було уявити габарити нового Х1, можна сміливо орієнтуватись на BMW X3 першого покоління.

БМВ Х1

Інтер'єр кросовера в цілому суттєво нагадує салон Active Tourer другої серії. При цьому, якщо порівнювати новинки між собою, то можна помітити: спільна у двох моделей лише архітектура, тим часом як деталі у кожного свої. Перед водієм тут встановлено величезний екран, з двох секцій. На 10,25-дюймовому виводиться інформація панелі приладів, а 10,7-дюймовий тачскрін використовується мультимедійною системою.

Оновлений BMW X7: за скільки в Україні?

При цьому фізичних кнопок тут залишилось мінімум. Щоб зекономити простір, клавішу “аварійки”, стоянкового гальма та селектор трансмісії перенесли на підлокітник. Останній, до речі, теж має цікаву конструкцію. Він кріпиться до консолі в точці між передніми сидіннями, та височить над нею. Механічної коробки у кросовера більше не буде, тому інженери змогли встановити велику центральну подушку безпеки, яка захищатиме водія та переднього пасажира.

В основі нової генерації кросовера як і раніше лежить модульна платформа UKL з поперечно встановленим двигуном, задньою “багатоважількою” та стійками MacPherson на передній осі. Як можна зрозуміти по компонуванню, за замовчанням цей автомобіль буде передньоприводним, а за доплату можна буде дозамовити фірмову трансмісію xDrive. Цікаво, що для новинки заявлений дорожній просвіт у 205 міліметрів, тому повний привід тут буде мати набагато більший сенс, ніж на попереднику.

Автомобиль недели. BMW iX М60

Вже на презентації новинки її представили одразу з двома стайлінговими пакетами. Окрім базового паркетника німці будуть пропонувати його оспортивлену версію M Sport з іншими бамперами й декором салону, та “всюдихідний” xLine з кузовними елементами з нефарбованого пластику. Базовими колісними дисками для паркетника стали 17-дюймові колеса, — втім, за доплату їх можна замінити на більші аналоги, аж до 20 дюймів.

БМВ Х1

Вже на початку продажів новий BMW X1 отримає чотири класичних модифікації. Передньоприводну sDrive18i запропонують з 1,5-літровою турботрійкою на 136 к.с. та 230 Нм, а версію sDrive18d запропонують з дволітровим турбодизелем на 150 сил та 360 Нм тяги. Топові xDrive23i та xDrive23d також отримають дволітровий двигун, але будуть запропоновані виключно з повноприводною трансмісією. На межі своїх можливостей бензиновий агрегат зможе видавати 204 к.с. та 320 Нм, я для турбодизеля заявлено 197 к.с. та 400 Нм тяги.

12 альтернатив Toyota Yaris Cross: що є на AUTO.RIA?

У попередньому поколінні найпотужніші версії кросовера пропонували з традиційною автоматичною коробкою передач, однак у новій генерації від неї вимушені були відмовитись. Зараз на всі версії BMW X1 будуть встановлювати тільки семиступеневий “робот” з двома зчепленнями, який також анонсований і для плагін-гібридів, які мають з'явитися в автосалонах трохи згодом.

БМВ Х1

Останні зараз заявлені тільки у двох варіантах: xDrive25e та xDrive30e. Як бензинова складова в обох випадках тут використана 1,5-літрова турботрійка на 136 кінських сил, а сумарна віддача залежить від показників електричного двигуна, встановленого на задній осі. Версія xDrive25e з електромотором на 109 к.с. на піку своїх можливостей може розвивати 245 к.с., а на X1 xDrive30e буде встановлений 177-сильний електричний двигун, тож максимальна віддача установки складатиме аж 326 “конячок”.

Электрический BMW iX3 обновился и получил цену в гривнах

Цікаво, що обидва гібриди можуть проїхати до 89 кілометрів на електриці, розганяючись щонайбільше до 140 км/год. Якщо такі характеристики здаються вам недостатніми, є сенс придивитись до нового суто електричного BMW iX1. Візуально він відрізнятиметься тільки кольоровими молдингами, натомість “під капотом” тут буде встановлена двомоторна установка на 313 к.с. та 494 Нм, а запас ходу таких авто складає до 438 км. При цьому, максимальна швидкість електричного кросовера складатиме вже 180 км/год, а динаміка розгону до першої “сотні” буде точно такою ж, як і у найшвидшого гібрида — 5,7 секунди.

Виробництво усіх модифікацій налагодили на заводі BMW в Регенсбурзі (Німеччина), де Х1 збирали й раніше. Початок продажів в країнах західної Європи заплановано на жовтень поточного року, однак електричну модифікацію почнуть продавати трошки пізніше. Що ж до України, то дата початку продажів нового кросовера поки невідома, — натомість відома його ціна.

Дізнайтесь першим коли новий BMW X1 з'явиться в автосалонах!
Предложение о продаже

Найдешевший X1 генерації U11 у виконанні sDrive18i у прайс-листах імпортера оцінений неочікувано демократично: у 1 103 535 гривень, а вартість найдорожчої модифікації xDrive23d становитиме щонайменше 1 508 973 гривень. Втім, варто зазначити, що наведені ціни є орієнтовними й описують базовий, тобто доволі "порожній" кросовер, тож насправді за силу силенну необхідних автомобілю преміумкласу опцій доведеться докинути ще чимало тисяч євро.

Отзывы о BMW X1

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми