debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Renault Espace став 7-місним кросовером: що про нього відомо? Назад

Новий Renault Espace став 7-місним кросовером: що про нього відомо?

Просторий французький мінівен з такою назвою випускали майже 40 років, однак радикальна зміна уподобань клієнтів змусила виробника розробити наступний Espace у форм-факторі «вседорожнього» авто. Якою буде новинка й коли з’явиться на ринку?

Наступної весни модельний ряд Renault остаточно позбавиться двох 7-місних мінівенів — меншого Grand Scenic та більшого Espace. Втім, як і у разі з Megane, наміру нехтувати розкрученими назвами французи не мають: ім’я Scenic отримає компактний електричний кросовер, випуск якого розпочнуть у 2024 році, тим часом як «Еспасом» назвуть подовжену версію нового кросовера Austral (його своєю чергою призначили наступником Kadjar). Днями у всесвітній мережі з’явились перші фото «паркетника» Espace, і з такої нагоди ми вирішили зібрати докупи все, що про нього вже відомо.

Рейтинг найпопулярніших нових авто на різних ринках Європи

Однак для початку — кілька слів про причину такої трансформації: протягом 2021 року на європейському ринку знайшли власників лише 3,1 тисячі теперішніх «Еспасів». Пару Renault Scenic/Grand Scenic купували охочіше — 20,7 тисячі машин протягом того ж періоду. Тим часом навіть кросовер Kadjar, успіхи якого не надто надихають французів, брали набагато активніше: понад 33 тисячі машин за рік — більш ніж удесятеро краще за Espace!

З огляду на єдине поки фото екстер’єру (розташоване нагорі) можна зробити висновок, що новий Espace буде не просто місткішим варіантом «Аустрала»: він ще й відрізнятиметься від нього зовні — принаймні, матиме оригінальну форму задньої частини. Відмінності за габаритами теж будуть істотними: на 20 сантиметрів (порівняно з 4,5-метровим Austral) збільшиться загальна довжина і на 7 сантиметрів — колісна база. Однак оформлення салону (принаймні, у передній його частині) залишиться незмінним.

Цього, на думку французів, має вистачити для комфортного розміщення пасажирів двох складаних крісел у третьому ряду. Цілком можливо: принаймні, головний суперник нового «Еспаса» - семимісний кросовер Peugeot 5008 – має цілком порівняні габарити (його довжина 4651 мм, колісна база — 2840 мм проти 4710/2737 мм). Схожий за розміром преміальний німецький 7-місник Mercedes-Benz GLB (4634/2829 мм), тож, вочевидь, перед нами новий стандарт сучасного компактного SUV підвищеної місткості.

Усі нові Renault: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Renault: що є на AUTO.RIA?
от 649 999 грн до 2 230 000 грн

З огляду на високий ступінь уніфікації, лінійка силових агрегатів «Еспаса» повторюватиме пропозицію моделі Austral: клієнтам варто розраховувати на пропозицію з двома м’якими гібридами MHEV (1.2 TCe 130 із 48-вольтним живленням і 1.3 TCe 160 CVT з 12-вольтною мережею) і двома самозарядними гібридами E-Tech 1.2 на 160 і 200 к.с. Підзарядний гібрид 1.2 E-Tech Plug-in потужністю 280 к.с. буде запропонований трохи згодом.

Найдоступніші повноприводні кросовери: що є на AUTO.RIA?

Насамкінець нагадаємо, що протягом наступного року французи планують вивести з оберту ще й середньорозмірний кросовер Koleos, який зараз виготовляють у Республіці Корея. На ринках Азії його замінить нове крос-купе, розроблене Renault Korea Motors разом із Geely. У Європі ж його наступником може виявитись саме новий семимісний кросовер Espace, - якщо, звісно, у Renault не вирішать побудувати власного флагмана на спільній платформі з новими Nissan X-Trail та Mitsubishi Outlander.

Отзывы о Renault Espace

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми