debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Opel Astra L Назад

Автомобіль тижня. Opel Astra L

Перші «живі» Opel Astra вже скоро з'являться в салонах українських дилерів.

Хетчбек Astra - одна з найтитулованіших моделей бренду. В сучасній лінійці Opel є лиш одна модель, яку випускають довше ніж Astra — компакт Corsa. Вони обидві змогли пережити цілу низку флагманів, а зараз сперечаються за прихильність клієнта з величезним асортиментом різноманітних кросоверів. Причому, в новій генерації цю боротьбу буде вести трохи легше, адже з новим власником до бренду Opel прийшли й нові технології, які збільшили конкурентність автомобіля.

Опель Астра

Безумовно, перше, що виділятиме нову “Астру” на тлі таких конкурентів як Volkswagen Golf та Ford Focus, - це дуже цікавий зовнішній вигляд. Хетчбек вийшов не лише симпатичним та оригінальним, а й дуже збалансованим. Головною відмінністю моделі став дизайн передньої частини Opel Vizor, розроблений британською командою дизайнерів, яку очолив Марк Адамс. Українцям він вже знайомий по кросоверу Mokka, який вже встиг обжитись в нашій країні. Основною “фішкою” тут можна назвати фальшрадіаторну решітку, яка візуально поєднана в один модуль з головною оптикою. А назву “Візор” ця конструкція отримала завдяки схожості з шоломом для перегонів.

Тест-драйв Opel Mokka: нехай менший, але кращий

Цікаво, що під усім цим самобутнім дизайном приховується добре знайомий європейцям Peugeot 308. В технічному плані обидва автомобілі дуже подібні між собою. В першу чергу використання модульної платформи EMP2 видає колісна база, яка співпадає міліметр в міліметр. При цьому, загальні габарити у порівнянні з попереднім поколінням Astra змінились не критично.

Опель Астра

Хетчбек став на 4 міліметри довшим і на 11 міліметрів вужчим, а його висота зменшилась на 1,5 сантиметра. При цьому, завдяки новій платформі об'єм багажного відсіку вдалось навіть збільшити на 14% - до 422 літрів. На ці ж 14% збільшилась і жорсткість кузова, що повинно дуже позитивно відобразитись на їздових навичках автомобіля.

Автомобиль недели. Peugeot 308

Як і в автомобілів Peugeot у машин марки Opel теж з'явилась своя концепція інтер'єру. Якщо в “Пежо” основною фішкою стало невелике кермо, та панель приладів, що височіє над ним, то в “Опелі” вже обрали мінімалізм та простоту форм. В салоні хетчбека чимало пласких поверхонь, тож щоб додати йому лаконічності, інженери об'єднали 10-дюймові екрани панелі приладів та мультимедійної системи в єдиний блок. Навіть механічні клавіші тут зібрані в обережні модулі та не привертають надмірної уваги.

Найнезвичайніший елемент салону — центральна консоль. Через те що селектор КПП тут замінили мініатюрним джойстиком, а функціональні ніші приховані декоративними елементами, візуально цей тунель має вигляд ніби продовження підлокітника. Традиційно в Opel завжди хизувались зручністю своїх крісел, і в цей раз цю фішку залишили. Але сертифікати AGR отримали тільки найдорожчі комплектації.

Найдоступніші нові авто з АКПП: що є на AUTO.RIA?

Попередня генерація Opel Astra відома своєю зразково збалансованою підвіскою. Вона була дуже доступною в обслуговуванні, комфортною на ходу та досить прогнозованою, але, після переходу на платформу EMP2 від неї довелось відмовитись. Замість фірмової задньої підвіски з механізмом Уатта, яку на “Астри” почали встановлювати з 2009 року, тепер тут використовують стандартну напівзалежну “балку”. Таку ж, як і на Peugeot 308, або Citroen C4.

Опель Астра

Лінійку двигунів новинки сюрпризи теж оминули. В західній Європі вона повністю повторює гамму співплатформенних французьких хетчбеків. Варто зазначити, що на наш ринок базові мотори не потрапили. В Україні нове покоління хетчбека буде доступним з 130-сильною 1,2-літровою бензиновою “турботрійкою” та 1,5-літровим турбодизелем такої ж потужності. Механічної коробки передач нам поки не обіцяють, а всі двигуни будуть агрегатуватись з 8-діапазонним “автоматом”.

Новий Opel Astra не зміг заробити максимальний бал за безпеку

На нашому ринку автомобіль буде доступним у двох комплектаціях на вибір. Причому, навіть в базовому виконанні Edition хетчбек дуже пристойно напакований опціями. Наприклад, в найдоступнішому виконанні на українські авто будуть встановлювати широкий перелік систем безпеки, які зможуть слідкувати за рядністю, дорожніми знаками та обмеженням швидкості. Також вже в початковому виконанні автомобіль отримає LED-фари, “віртуальну” панель приладів з великим екраном мультимедійної системи, а також сидіння з оббивкою із тканини.

Топовою для українського ринку стане комплектація Elegance. Такі автомобілі отримають вже адаптивний круїз-контроль з функцією повної зупинки та відновленням руху, двозонний клімат контроль та деякі інші опції, що покращують комфортність авто. А ось знамениті сидіння з сертифікацією AGR та фірмове матричне світло Intelli-Lux LED Pixel в нас не увійшли до жодної комплектації: це означає, що їх пропонуватимуть виключно за доплату.

Дізнатись коли нова Opel Astra з'явиться у дилерів
Предложение о продаже

На європейських ринках продаж Astra L вже йде повним ходом, — і автомобіль має там непоганий попит. В Україні новинку планують представити навесні 2023 року, але станом на цей день імпортер не поспішає називати якихось конкретних термінів. Те ж саме відноситься і до ціни автомобіля, яку обіцяють озвучити пізніше. Як тільки вона стане відома, ми обов'язково повідомимо про це у своїх публікаціях, або можете підписатись на оновлення по цьому авто у спеціальному розділі і як тільки нові авто потраплять до України, з вами зв'яжеться менеджер і розповість всі останні деталі.

Отзывы о Opel Astra

222 место
Отлично
1218 отзывов
4.3
222 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Opel Astra

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми