debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найпопулярніші марки китайських авто в Україні Назад

Найпопулярніші марки китайських авто в Україні

Автомобілі з КНР в Україні купують дедалі частіше, причому попит на найдешевші пропозиції потроху зменшується. На чию користь?

Минулого року український ринок нових авто зазнав істотних втрат через зниження попиту. Найчутливішим в цьому плані виявився сегмент найдешевших автомобілів, левову частку якого традиційно представляють виробники з КНР.

Найдорожчі китайські авто в Україні: що є на AUTO.RIA зараз?

Як свідчать підрахунки Асоціації “Укравтопром”, загалом за підсумками минулого року в Україні купили близько 3,5 тисяч китайських авто, тож їхня частка на українському ринку нових авто склала майже 9% від усього ринку.

Найпопулярніші китайські бренди

за підсумками продажів нових авто в Україні протягом 2022 року

  1. Chery – 1616 шт.
  2. Haval – 581 шт.
  3. MG – 375 шт.

Доволі цікавою є ситуація з брендом Dongfeng, який посів четверту сходинку в рейтингу (265 авто). В Україні марка відома здебільшого завдяки електромобілям Honda M-NV, які випускає у КНР СП Dongfeng Honda Automobile. Певна частина M-NV носить шильдик суббренду Ciimo від того ж заводу, тож їх усіх зазвичай зараховують на користь материнської компанії. З усім тим, під власним брендом Dongfeng в Україні теж можна зустріти кросовер Dongfeng EX1 — близнюка бюджетного електромобіля з Європи Dacia Spring. Ну а замикає українську п'ятірку китайських лідерів 2022 року марка JAC (162 авто).

Топ-12 найдоступніших авто з Китаю та Узбекистану. Що є на AUTO.RIA?

Що ж до найпопулярнішої моделі з КНР на нашому ринку, то цей титул передбачувано отримав кросовер Tiggo 4, який мав сталий попит протягом року, а за підсумками липня навіть виходив у лідери продажів. Загалом торік в Україні придбали 714 автомобілів цієї моделі.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми