debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Потекло? У Мережі з’явилися «шпигунські» фото нових BMW X5 LCI та Mazda CX-90 Назад

Потекло? У Мережі з’явилися «шпигунські» фото нових BMW X5 LCI та Mazda CX-90

Що можна побачити на допрем’єрних світлинах та коли очікувати на дебют новинок?

«Несанкціоновані» витоки інформації та «шпигунські» фотосесії нових моделей в епоху соцмереж стали одним із найпотужніших інструментів «розігріву» інтересу аудиторії до майбутніх прем’єр. Зазвичай такі «вкиди» дають доволі фрагментарне уявлення про нові автомобілі, однак відкривають широкий простір для фантазії ентузіастів, — але, якщо судити з кількості запальних дискусій, які врешті виникають навколо, мети вони досягають.

Автомобілі тижня. Які новинки з'являться в Україні на початку 2023 року?

Останніми днями відвідувачі профільних блогів активно обговорюють два таких інформаційних приводи: фрагментарні зображення оновленого BMW X5, який цьогоріч отримає плановий рестайлінг (у німецькій компанії його називають LCI – «поштовхом життєвого циклу»), та доволі скромні за інформативністю фото нової моделі Mazda – флагманського 7-місного кросовера CX-90.

Оновлений BMW X5 LCI

Як стверджують джерела, німецький автомобіль сфотографували з-під поли під час закритої презентації. Зображення передньої частини кросовера дозволяє доволі чітко побачити нові — вужчі й агресивніші, ніж у популярної моделі — фари з іншим «підписом» ходових вогнів. Крихітні сині сегменти у них дають підставу сподіватися на повернення модулів BMW Laser Light, які втрапили було у халепу через дефіцит електронних компонентів.

Окрім того зображення дозволяє розгледіти бампер із доволі неагресивними вентиляційними отворами (більші, вочевидь, з’являться пізніше на новому X5 M) і, головне, «ніздрі» решітки, які мають зважений пропорційний розмір. Позаду ж в око впадають хіба що трохи збільшені овальні ліхтарі з іншим світлодіодним начинням (їхні L-подібні сегменти розташовані горизонтально). Також можна зазначити, що у компанії вирішили не відмовлятися остаточно від «позашляхової» атрибутики у вигляді захисних елементів з нефарбованого пластику.

Усі нові BMW X5: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові BMW X5: що є на AUTO.RIA?
от 2 745 165 грн до 4 535 696 грн

Автомобіль поточної генерації (G05) німці випускають з осені 2018-го, тож баритися з оприлюдненням оновленої машини, напевно, не планують. Можна очікувати, що BMW X5 LCI з’явиться на ринку цієї осені як представник 2024 модельного року.

Новий Mazda CX-90

Наприкінці грудня 2022 року японська компанія традиційно розмістила у Мережі перше тизерне фото, на якому зображено фрагмент задньої частини нового 7-місного кросовера, а вже у січні оприлюднила розлоге відео «Розпаковка», яке, втім, не розкрило майже ніяких нових рис CX-90. Однак незабаром до інтернету потрапили ще кілька знімків, зроблених під час фільмування офіційного промо. І хоч їх не назвати докладними, кілька висновків вже можна зробити.

Кросовер Mazda CX-60 отримав ціни у гривнях

Безперечно, задня частина великого кросовера з трьома рядами крісел має доволі елегантний вигляд, враження від якого вдало підкреслюють вже відомі нам вузькі фари та хромоване «крило» нижньої частини бампера. Вочевидь, завдяки використанню нової платформи  CX-90 матиме кращі пропорції, ніж теперішній (на нашу думку — дещо тяжкий візуально) CX-9. До того ж прихильникам бренду варто очікувати на низку деталей, подібних до стилістики щойно представленого в Україні Mazda CX-60.

Звісно, річ не лише в архітектурі та матеріалах інтер’єру: ми очікуємо, що новий CX-90 стартуватиме з новим 3,3-літровим 6-циліндровим бензиновим двигуном потужністю 284 к.с, яку пропонують для топових комплектацій «шістдесятки». Шильдик e-Skyactiv PHEV на одному з тизерних фото також свідчить про наявність у лінійці силових агрегатів підзарядної гібридної установки. У компанії підтвердили, що йдеться про «дует» 2,5-літрової бензинової «четвірки» та електродвигуна, який матиме потужність під 340 к.с. і дозволятиме великому кросоверу долати на електричній тязі до 60 км.

Найпопулярніші нові гібриди в Україні: що купували у листопаді?

За даними американських дилерів марки, офіційний дебют нового Mazda CX-90 має відбутися найближчими днями: 31 січня, і вже у лютому кросовер почнуть виготовляти у Японії. Втім, жодних «витоків» щодо перспектив нового 7-місного автомобіля в Україні ми поки не маємо: найбільшою моделлю Mazda на нашому ринку поки залишається кросовер CX-9.

Отзывы о BMW X5

47 место
Отлично
404 отзыва
4.5
47 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.8
  • Надежность
    4.2
  • Комфорт
    4.5
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

стоимость обслуживания

Все отзывы о BMW X5

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми