debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid Назад

Автомобіль тижня: Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Українські дилери Citroen мають намір почати продаж гібридної версії нещодавно оновленого кросовера. Що про неї відомо та якою буде ціна?

Минули ті часи, коли гібриди були дуже незвичним явищем на наших дорогах. Зараз такі автомобілі присутні навіть в асортименті відносно молодих китайських виробників, а європейські та японські бренди іноді мають по декілька гібридних версій однієї моделі. Правда, у більшості випадків йдеться про "м'які" гібриди з посиленим стартер-генератором, або, в кращому разі, з окремим електромотором у трансмісії або на окремій осі. Тим часом плагін-гібридів з можливістю підзаряджання від електромережі та збільшеною батареєю на ринку досі небагато, і коштують вони чимало.

Тест-драйв Citroen C5 Airсross. Бодрые внутри

Певний час тому за найдоступніший підзарядний гібрид довелося б сплатити більш ніж два мільйони гривень. Тому, попри очевидні переваги таких машин, купували їх не надто активно. Втім, вже скоро ситуація може покращитись: нещодавно в українському офісі Citroen анонсували старт продажів C5 Aircross Plug-in Hybrid, який має шанси стати найдоступнішою моделлю в українському сегменті нових PHEV.

Гібрид Сітроен

Від решти модифікацій гібрид відрізнятиметься зовні хіба що набором шильдиків і додатковим лючком, за яким встановлено порт підзарядки батареї. Тож на перший погляд це звичний рестайлінговий C5 Aircross зі знайомою прихильникам бренду кормою та новою передньою частиною. Замість розділеної на пару частин передньої оптики тепер встановлюються звичайні блок-фари, а фальшрадіаторна решітка є продовженням "двоповерхових" ходових вогнів.

Что выбрать? Сравнение Renault Kadjar и Citroen C5 Aircross

Інтер'єр гібридної модифікації теж майже повністю повторюватиме салон стандартного паркетника. Єдине, по чому можна буде розпізнати бензоелектричну версію — це особлива графіка мультимедійної системи та панелі приладів і спеціалізовані пункти меню, які дають можливість слідкувати за станом гібридної силової установки.

До слова про гібридну установку: на відміну від системи Plug-in Hybrid 300 на Peugeot 3008, ви не отримаєте C5 Aircross з повним приводом у жодній версії автомобіля. На нашому ринку єдиною гібридною версією "Ейркроса" буде PHEV 225 зі 110-сильним електродвигуном, встановленим у корпусі 8-діапазонного “автомата”, та 180-сильним бензиновим PureTech під капотом. Додаткового електромотора для задньої осі не передбачено, тому весь момент передається на передні колеса.

Скільки гривень за новий кросовер Nissan Qashqai e-Power?

Для зберігання енергії на гібридному Citroen C5 Aircross встановлений невеликий модуль АКБ ємністю 14,2 кВт·год. Гібридного Outlander PHEV з такою батареєю на електриці не об'їдеш, але, судячи з повідомленнь наших колег у Західній Європі, на випробуваннях французький кросовер проїжджав близько 46 кілометрів у електричному режимі. Звісно, за сприятливих погодних умов, але насправді результат доволі пристойний.

Гібрид Сітроен

До речі, наші колеги також зауважили, що після активації режиму EV водію варто обережніше маніпулювати педаллю акселератора. І річ тут не у витратах енергії, а в налаштуваннях чутливості самої педалі. Якщо у гібридному режимі вона працює саме так, як до того звикли водії авто з ДВЗ, то на електриці максимум тяги віддається моментально, що робить авто аж занадто прудким на старті.

Гібридний Nissan X-Trail e-Power випробували на «лосиному тесті». ВІДЕО

Ще однією цікавою особливістю гібридного C5 Aircross стала покращена шумоізоляція цієї версії. Таке доопрацювання виглядає дуже логічним з боку французів, адже звичний монотонний голос бензинового двигуна тут не завжди перекриватиме сторонні шуми. Тому інженерам довелось попрацювати над додатковими шарами шумоізоляції та встановити у вікна товще скло з додатковим ламінуванням.

Що ж до комплектації, то на нашому ринку гібрид буде доступний лише у топовому виконанні Shine Pack. Ця версія відрізняється солідним переліком електронних асистентів, камерою панорамного огляду, комбінованим салоном та топовою мультимедійною системою. За все це українські дилери проситимуть від 1 850 200 гривень, що може зробити C5 Aircross PHEV найдоступнішим плагін-гібридом на нашому ринку (принаймні станом на сьогодні).

Новий Citroen C5 Aircross - вже на AUTO.RIA!
Предложение о продаже
Новий Citroen C5 Aircross - вже на AUTO.RIA!
от 1 149 000 грн до 1 360 370 грн

Це вельми непогана ціна, якщо орієнтуватись виключно на основних конкурентів. Однак розширивши коло пошуку та додавши до нього електромобілі, можна знайти й доступніші варіанти. Втім, більшість із них поступатиметься новому французькому гібриду місткістю та практичністю. До того ж зараз далеко не всі українські водії готові взагалі відмовитись від наявності ДВЗ, особливо якщо не мають можливості організувати роботу власного зарядного пристрою, який точно працюватиме будь-якої потрібної миті.

Отзывы о Citroen C5 Aircross

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми