debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень шістнадцятий Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень шістнадцятий

Рейтинг популярності легковиків за кузовами, та, як завжди, про те, які моделі шукають найчастіше, динаміку цін і найдорожчі легковики, продані на AUTO.RIA цього тижня.

Які кузови найпопулярніші на ринку?

Кілька тижнів тому ми визначили, які сегменти найпопулярніші на українському вторинному ринку легковиків, де перемога дісталася кросоверам. Зараз час розібратися з «кузовщиною» - яким типам кузовів надають перевагу українські покупці?

Найменша частка виявилася у пікапів – що й не дивно, адже цей класичний для Америки варіант виконання автомобіля (фактично – вантажівки з бортовим кузовом), яким можна керувати з посвідченням водія категорії «В», занадто габаритний для повсякденного використання у наших реаліях.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Подібне стосується й кабріолетів – однак на відміну від пікапів їхнє поширення стримує не розмір, а скоріше кліматичні умови, які для відкритого типу салону у нас сприятливі далеко не круглий рік. До трійки з найменшими частками потрапляють й купе (у розумінні спорт-купе, на кшталт Ford Mustang, Porsche 911 чи Chevrolet Camaro) – душа українського автомобіліста схильна обирати більш практичні й універсальні автівки, а це скоріш варіанти для окремих поціновувачів, чи тих, хто може собі дозволити мати додаткове «авто вихідного дня». Разом ці три групи мають частку близько 1%.

Легкові фургони й буси разом займають близько 6% ринку, це без урахування вантажних версій, включаючи лише ті, котрі у свідоцтві про реєстрацію мають запис «легковий», «пасажирський» або «вантажопасажирський».

Далі – класичні легковики, серед яких найменша частка (5,2%) у мінівенів. Як окремий клас вони поступово зменшують свою присутність на ринку, найбільше поступаючись кросоверам, які увібрали в себе частину переваг автівок групи MPV.

Какие электромобили можно купить в Украине сейчас и сколько они стоят?

Універсали, попри свою універсальність, на четвертому місці – запитують про них значно частіше, ніж купують. Майже 1/5 ринку належить хетчбекам, а понад чверть – кросоверам та позашляховикам. Першість на українському ринку легковиків з пробігом належить седанам – вони охоплюють майже третину обсягу усіх торгів.


Активність авторинку

Певне «просідання» активності потенційних покупців ми фіксували минулого тижня, а цього разу воно ще більш помітне. Якщо так продовжуватиметься – цілком ймовірно, що результати фактичних продажів у квітні можуть виявитися меншими, ніж у попередні місяці цього року.


Цінова картина вторинного авторинку

Зниження активності покупців через тиждень далося взнаки і на ціновій картині ринку. Який відреагував зниженням середніх цін відразу в декількох групах. Якщо для електромобілів число зі знаком «мінус» вже звикле явище, то три «-$100» на першій половині слайда водночас тричі не з’являлися давно.

Зросли середні ціни цього разу лише на новоприбулі авто з Європи, оскільки попит на «свіжопригнані» перевищує пропозицію.

Визначити ринкову ціну авто


Які моделі легковиків шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Список моделей легковиків з пробігом, пропозиції з якими найчастіше переглядали користувачі AUTO.RIA, від минулого тижня не зазнав жодних змін щодо набору моделей та порядку їхнього розташування. Дещо змінилася кількість запитів щодо окремо взятих моделей, що вкотре підтверджує сталість уподобань потенційних покупців.


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

Найдорожчий автомобіль з четвірки, Mercedes-Benz G-Class, завжди сприймається неоднозначно, зокрема за специфічний «кубічний» дизайн, який його робить впізнаваним, але й дивакуватим водночас. Ця версія цікава тим, що (так, в це складно повірити, якщо ви не мали справу з «Кубиком») у ній відбулося чи не найбільше змін від моменту випуску першого представника сімейства Geländewagen, а це було у 1979 році.

Кузов W464, представлений у 2019 році, став на 64 мм ширшим та на 53 мм довшим за попередню версію, і навіть трішки збільшився дорожній просвіт – на 6 мм, хоча навряд чи комусь його бракувало до цього. Рама була удосконалена, передня підвіска стала багатоважільною, змінилося й кріплення заднього моста, що додало комфорту.

Які електричні кросовери найпопулярніші в Україні? Підсумки 2023 року

Позашляховик на момент виходу отримав три двигуни: бензиновий V8 на 422 к.с., та два дизельні, теж восьмициліндрові, з видачею 286 або 330 к.с. Коробка передач – 9-ступеневий «автомат», привод, звісно, постійний повний з набором усіх необхідних блокувань для їзди по бездоріжжю. Крім цього є спецверсії від AMG та Brabus.

Найдорожчі авто на AUTO.RIA

От і головні складові чималої ціни на цей неординарний автомобіль: міцність, потужність, позашляхові можливості, комфорт, та, звісно, статус, точніше вигляд машини, який не просто натякає, а прямо говорить усім навколишнім: мій власник – людина з неабиякими можливостями, точно фінансовими.


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми