debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Поліція отримала ще одну підставу для зупинення транспортних засобів Назад

Поліція отримала ще одну підставу для зупинення транспортних засобів

Відповідний закон прийнято, невдовзі він набуде чинності.

Українські водії знають, що у статті 35 Закону про Національну поліцію існує 10 пунктів, які дозволяють зупинення транспортних засобів поліцейськими. Невдовзі до них буде додано ще один – одинадцятий. Законопроєкт №7147, яким передбачені такі зміни, нещодавно був прийнятий Верховною Радою у цілому.

Новий пункт дослівно виглядатиме так: «Поліцейський може зупиняти транспортні засоби у разі, якщо наявна інформація, яка свідчить про те, що водій або пасажир транспортного засобу є особою, яка самовільно залишила місце для утримання військовополонених».

Які легковики зараз добре продаються? Досліджуємо сегмент 2000-2008 р.в.

Також розширено повноваження поліції щодо перевірки документів. У статті 32 того ж Закону про НПУ додано речення про те, що поліцейський (окрім раніше наявних випадків) має право вимагати пред’явлення документів у разі коли певна особа володіє зовнішніми ознаками, схожими на зовнішні ознаки особи, яка самовільно залишила місце для утримання військовополонених.

Недорогі авто з пробігом, які можна купити зараз

Як бачимо, для місцевих водіїв підстав аби зайво турбуватися немає. І навіть навпаки – задля безпеки громадян поліціянти тепер отримали право зупиняти авто та перевіряти документи, щоб виявляти утікачів-ординців. Звісно, часом за цими підставами зупинення ТЗ може відбуватися тому, що окремий автомобіль схожий до того, на якому ймовірно переміщуються втікачі з полону, однак у таких ситуаціях варто поставитися з розумінням до вимог патрульних, надати документи, та після їх перевірки спокійно продовжити рух далі.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми