debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
«Нульове розмитнення» отримало перші обмеження. А можуть і взагалі скасувати Назад

«Нульове розмитнення» отримало перші обмеження. А можуть і взагалі скасувати

З’явилися перші заяви від представників влади, які «невдоволені» тим, як працює закон про безмитне ввезення транспорту.

Спершу про обмеження, чи то скоріш врегулювання шляхів ввезення автотранспорту, який, нагадаємо, зараз можна імпортувати фізичним особам без сплати мита, акцизу й ПДВ. Задля уникнення черг на прикордонних пунктах пропуску, які затримують проходження гуманітарних вантажів, ввозити автотранспорт, повідомляє заступник міністра інфраструктури Мустафа Наєм, з 25 квітня можна лише у визначених пунктах пропуску:

  • З Польщі – через КПП «Угринів», «Грушів», «Смільниця», «Устилуг».
  • Зі Словаччини – через КПП «Малий Березний».
  • З Угорщини – через КПП «Дзвінкове» та «Косино».

Однак це не все: один з авторів «нульового розмитнення», голова парламентського «податкового» комітету Данило Гетманцев, в інтерв’ю виданню «НВ» озвучив наступну думку, ось її фрагмент: «влада, зважаючи на те, що чимало автомобілів було пошкоджено, і буде ще пошкоджено внаслідок агресії, дала можливість ввозити транспорт без податків. Але ми зараз бачимо те, що на цьому заробляють не прості люди, а «ділки», тому ми розглядаємо можливість аби цей процес припинити». Також нардеп, для підтвердження своїх слів, звертаючись до ведучої радіоефіру, додав: «дізнайтесь у своїх знайомих, чи можна придбати автівку по цій програмі нашій – ви отримаєте масу пропозицій від комерційних структур. Мало хто шукає автівки під час війни, комерційні структури, використовуючи ці пільги, зараз завозять автівки для наступного перепродажу».

«Нульове розмитнення» на практиці. Як пригнати авто за новими правилами

Отже, один з авторів ідеї, яка отримала статус закону 6 квітня, через 16 днів та після ввезення близько 10 тисяч авто за «нульовим розмитненням», вже повідомляє про необхідність скасування цих тимчасових правил.

При цьому варто врахувати, що минулого року щомісяця в Україні відбувалось в середньому 44 тисячі перших реєстрацій лише вживаних легкових авто (а в окремі місяці к-сть перших реєстрацій сягала 57-58 тисяч), тож навіть попри те, що поточні обсяги істотно менші, навіть вони чомусь спричинили появу значних черг на кордонах.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Тож тепер цілком ймовірно, що «нульове розмитнення» діятиме не до закінчення воєнного стану, як це передбачено законом, а до якогось окремого рішення, яке може бути прийнято раніше, ймовірно навіть цього тижня. За чим, звісно, ми пильно стежитимемо й оперативно інформуватимемо наших читачів. А щоб не пропустити важливої інформації – радимо підписатися на Telegram-канал AUTO.RIA.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (7)

Добавить комментарий к статье
Гость | 20:58, 26 апр. 2022

Разрешить ввозить автомобиль с"нулевой разтоможкой"каждому,кто в результате войны остался без автомобиля или который не подлежит восстановлению,а также оставшимся без крыши над головой при наличии подтверждающих соответствующих документов,особенно владельцам частных домов, не забывая при этом жителей многоэтажек,так как авто поможет владельцам при восстановлении разрушенных помещений.

Андрей Иванов | 22:14, 26 апр. 2022

Повернути старе розмитнення це знову залишити більшу частину людей на Ланосах і Жигулях?Введіть поправки до закону,що кожна особа не більше одного авто по 0 розмитненню і перекупи котрі приганяють 8-10 авто за раз самі відпадуть.Особисто я проти відміни розмитнення,хоча сам маю два авто котрі розмитнив до війни як кажуть по повній.Або як варіант ввести для людей сталу ціну,хай буде 1000 євро,і ціна розмитнення росте від ціни авто за кордоном а не 5000 євро за старе відро 2006 року на 2.5 літровому дизелі,будьте реалістами.А для людей котрі постраждали від війни хай реально буде нульове розмитнення.Бо як не ганьба зараз заганяють в основному перекупи котрі потім продадуть авто в три рази дорожче.

Гость | 20:56, 27 апр. 2022

ну так, звісно потрібно відмінити, ми найбагатша країна Європи, в нас нема війни і тазіків уазіків корчів по 3-3,5 шт доларів, долар по 23, а заправитись взагалі сущі копійки, зарплати вищі ніж в чехів та поляків..сарказм ???????

Arkadiy | 13:43, 28 апр. 2022

Попала для співробітників воєнкоматів.Якщо ви не знаєте де набрати мужиків для захисту України ідіть до сервісних центрів по реєстрації ввезених без мита автомобілів,подивіться що зараз там робиться і зразу поповнити ЗСУ відсотків на 30 а заодно прикроєте цю лавочку клієнтів авторів.Тим кому дійсно потрібне авто замість свого знищеного меньше всіх зараз мають можливість щось придбати.

Віталік | 20:12, 28 апр. 2022

Новий розвод для простих людей. Все в нашій країні для людей,або для багатих або хитрожопих.

Олександр | 23:23, 28 апр. 2022

"Безробітна таможня" заробила перша, тільки в перший день дії закону вони самі прогнали десятки "народних автомобілів " по 150 - 200тис. баксів , вже йдуть розборки з ними чи не був це зговір з бідними невиїздними депутатами. Бо професійні депутати мали , хоча б обмежити ціну ввезених авто до 3-5тис.баксів Дивись в корінь, слідкуй за ручками влади.

Владимир | 23:28, 25 мая 2022

Что мешало ввести ограничение на количество машин на человека и сделать какое то ограничение на роскошь?

Добавить комментарий к статье Читать все комментарии (7)

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми