debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
«Нульове розмитнення» все? Зареєстровано законопроєкт про його скасування Назад

«Нульове розмитнення» все? Зареєстровано законопроєкт про його скасування

Ввезення транспортних засобів без податків на імпорт може припинитися раніше закінчення воєнного стану – нардепи пропонують скасувати його якнайшвидше.

Нещодавно, 6 квітня 2022 року, набув чинності закон, яким запроваджувалось «нульове розмитнення» транспорту. Тобто його ввезення без мита, акцизу й ПДВ. Детально про цей механізм можна дізнатись за цим посиланням, а також ми писали про те, як нашим колегам вдалося першими скористатися цими правилами аби перевірити їх дію на практиці.

«Нульове розмитнення» на практиці. Як пригнати авто за новими правилами

За час дії закону «нульовим розмитненням» скористалися понад 15 тисяч українців. Можливо, поки законопроєкт №7311 буде на розгляді Верховної Ради, ще якійсь частині автомобілістів вдасться «розмитнитися за нуль», однак є значна ймовірність, що невдовзі цей механізм припинить працювати. Власне тому, що документ зі щойно зазначеним номером з’явився у Верховній Раді.

Не варто заглиблюватися у геть всі його подробиці, адже нам цікаво лише те, що безпосередньо стосується автомобілів, тому пояснимо суть цієї законодавчої ініціативи максимально коротко. «Нульове розмитнення» пропонують скасувати. Цілком.

Авто з Америки. Що та за скільки можна вибрати зараз?

Цікаво ще те, що у пояснювальній записці до документа розрахунки ймовірних «втрат» до бюджету (тобто податків, які теоретично могли б бути сплачені громадянами, котрі «пригнали» авто за цими правилами) проведені для кількості 3 тис. автомобілів. Такий обсяг був досягнутий раніше, ніж закінчився перший тиждень дії закону. Тобто, робота над скасуванням «нульового розмитнення» скоріш за все почалася мало не відразу після набуття ним чинності.

Що можна купити зараз? Доступні кросовери з середньою ціною від $8500

Тож якщо проєкт з номером 7311 буде винесений у сесійну залу та підтриманий необхідною кількістю голосів нардепів за основу та в цілому, а потім підписаний Президентом та опублікований в офіційному виданні, наступного дня, який йтиме у календарі за цією подією, автомобілі, котрі можна було ввозити без податків, митниці знову оформлюватимуть за «повною програмою». Тобто все повернеться до тих правил, які діяли до 6 квітня поточного року – з митом, акцизом й ПДВ.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Крім цього в описаному документі пропонується удвічі збільшити розмір військового збору, повернути акциз на автомобільне пальне (що вочевидь спричинить збільшення цін на нього), відновлення податкових перевірок та чимало інших подібних ідей – однак кожна з них варта окремої розмови.

Ми ж продовжуємо стежити за розглядом описаного законопроєкту в Парламенті, та інформуватимемо користувачів AUTO.RIA про те, що вирішать нардепи. А щоб оперативно отримувати інформацію про такі важливі події, радимо підписатися на наш Telegram-канал, куди потрапляє лише перевірена інформація для автомобілістів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (11)

Добавить комментарий к статье
Сергей | 18:06, 27 апр. 2022

Для военных

Сергей | 18:38, 27 апр. 2022

Интересный закон , у кого то дом , машину , квартиру спалили , разбомбили , кто то остался в одних трусах и скитается по Украине как беженец , кто то воюет жизнью рискуя , а кто то ездит себе авто покупает с нулевой растаможкой и барыжит потом в три дорого !!!! БРЕД ВЫ МОЗГАМИ ДУМАЕТЕ С ТАКИМИ ЗАКОНАМИ , не лучше это было сделать для военных или тех кто действительно потерял авто или жильё !

Саша | 10:17, 28 апр. 2022

авто без розмитнення тільки для військових потреб зробити,хто під час війни залишився без авто і мають можливість купити знову значить і найдуться на розмитнення. я вже побачив які авто шикарні поприганяли щось не видно що бідні,хто не має на розмитнення той і немає защо купити,за кордоном авто також не дешеві.НУЛЮВЕ РОЗМИТНЕННЯ НЕХАЙ БУДЕ ДЛЯ ПОТРЕБ АРМІЇ,МЕДИЦИНИ І ТО ОБМЕЖЕННЯ ВВЕСТИ ЯЕІ САМЕ АВТО

Igor | 11:31, 28 апр. 2022

Вы в законе только увидели автомобили … Читайте внимательно Под этот закон было ввезено без акциза и налога другие товары … Это сделали наши «избранники народные» Их 400 примерно, на каждого по 6 помощников и много родственников… Ввозили товар … оборудование … а машины это только 5% из того что было задумано , и кто не дополучил свою «долю» с границы … таможни… вот снова решили всё вернуть на свои места … война это беда , но когда под закон для людей ввозят новые люксовые автомобили… вопрос ! Кто это делает и зачем когда идёт война …

Сергей | 14:57, 28 апр. 2022

Это делают не хорошие люди

Руслан Коновал | 17:12, 29 апр. 2022

Приймуть то пішли вони за російським кораблем

Николай | 08:41, 01 мая 2022

За чем етот закон приняли как всегда для БАРЫГ для ВСУ можно и так приганять или сделать только для ВСУ .А так барыги гонят и продают по ценам дороще чем они стоят в Украине . Билобы правельнее чтоби запретить областям в гон авто под 0 ростаможку да Житомирской и Виницкой облястях чтобы Барыги живущие не имели возможности на живатся .

Валерий | 13:16, 28 апр. 2022

Элитных машин завезли себе по нулевой ставке, а народ пусть дальше на копейках ездит. Почему не сделали ограничения, что завосить по нулевой ставке можно авто стоимостью допустим до 5000 евро, тогда это было бы видно, что забота о армии и просто людях. А так выглядит всё, что разрешили на пару недель, свои дела уладили и всё. Всё как всегда и это печально!

Сергей | 13:19, 30 апр. 2022

На вила за таке. Авто не розкіш, а засіб пересування перш за все, це всього навсього ще один ступінь свободи. Видно не хочуть депутати, щоб українці були вільними і жили як нормальні европейці, щоб могли розмитнювати авто за тими ж правилами. Видно хочуть, щоб і надалі українці жебракували і їздиди на сторічних корчах, нехтуючи безпекою і всім ін. Дорогих авто навезли? Я вас прошу. Їх і так би без розмитнення завезли, хрін би що бюджет отримав. Там схем достатньо і без цього.

Роман | 02:18, 01 мая 2022

В кожній країні є розмитнення! Чим більший обєм тим дороще! В польщі щоб розмитнити авто з США з обємом більше 2,0л потрібно заплатити мито 10%, акциз 19% та пдв 23%! Це 52% від вартості!!! От і НЕ ЖАЛІЙТЕМЯ ЩО В НАС БУЛО ДОРОГЕ РОЗМИТНЕННЯ!

Николай | 08:51, 01 мая 2022

Сделать так что бы барыгам которые перепродают не могли по нулевой розтаможке не могли розтаможить.Разрешить тем в кого именно розбитие авто под час войны и только в областях где били боевые действия.

Добавить комментарий к статье Читать все комментарии (11)

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми