debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
В Україні з’являться нові індекси для номерних знаків. Для кого вони призначені? Назад

В Україні з’являться нові індекси для номерних знаків. Для кого вони призначені?

Номерні таблички починатимуться літерами ED, DC, DI та PD, й вони не матимуть прив'язки до регіону та не вказуватимуть на належність автомобіля до якоїсь установи. Такі ДНЗ видаватимуть на автомобілі, купівля-продаж яких оформлена за допомогою електронних сервісів.

Наказом Міністерства внутрішніх справ України №814 від 12.12.2022 року (який був опублікований та, відповідно, набув чинності вже цього року, 18 січня), запроваджуються нові літеросполуки ED, DC, DI та PD для номерних знаків транспортних засобів.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Таблички з такими індексами отримуватимуть власники автомобілів, договори купівлі-продажу яких були укладені за допомогою онлайн-сервісів, таких як «Електронний кабінет водія» або мобільний додаток «Дія». Для першого варіанта зарезервовані літеросполуки ED та DC, для другого – DI та PD.

Варто зазначити, що ці рішення створені на перспективу, тобто коли можливість дистанційного переоформлення автомобілів буде фактично реалізована у «е-кабінеті водія» та у застосунку «Дія». Документальна основа для таких інновацій вже підготовлена, і раніше ми детально описували хто, як та за яких умов зможе скористатися дистанційним переоформленням автівки за допомогою електронних сервісів. Дізнатися про це детальніше можна за цим посиланням.

Самостійна реєстрація авто онлайн: як це відбуватиметься?

Поки ж реалізована лише можливість призначення належного користувача, та ще низка послуг, проте переоформити автомобіль наразі неможливо. До речі, нещодавно на AUTO.RIA був опублікований детальний огляд всіх варіантів продажу автотранспорту, які застосовуються на практиці. Звісно, з перевагами та недоліками кожного, й основними ризиками, якщо такі є. Ознайомитися з цією статтею можна натиснувши ось тут.

Як правильно переоформити автомобіль?

Бажаєте дізнатись коли запрацює можливість переоформлення автомобілів «у смартфоні»? Підписуйтесь на зручний канал отримання сповіщень від AUTO.RIA, й не пропустите жодного важливого повідомлення для автомобілістів!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми