debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найменший Jeep буде електричним: перші фото «живцем» Назад

Найменший Jeep буде електричним: перші фото «живцем»

Новинка від концерну Stellantis, про яку вперше заговорили у березні 2021 року, ще не має назви, однак вже проходить дорожні випробування. Коли чекати в салонах?

Про наміри альянсу Stellantis розширити лінійку моделей марки Jeep ми вже повідомляли раніше, однак днями в Інтернеті з’явилося документальне підтвердження того, що план Карлоса Тавареса вже здійснюється: субкомпактний кросовер сфотографували під час дорожних випробувань. Що про нього вже відомо?

Найпопулярніші кросовери світу. Що краще купують у 2022-му?

Як видно на зображеннях, новий «Джип» буде меншим за нинішній Renegade: довжина останнього становить 4,24 метра, хоч у наступній генерації вона може зрости до 4,30 м, — як в актуального покоління Peugeot 2008, з яким Renagade розділить платформу. Очікується, що менший кросовер буде завдовжки близько 4,15 метра, а його зовнішність матиме більше схожих рис із сучасним Jeep Compass, ніж з «Ренегатом». Втім, характерний для останнього «світловий підпис» у задніх ліхтарях, вочевидь, збережеться.

По «залізу» ж новий міні-Jeep матиме багатенько спільного з нинішніми Opel Mokka та DS 3 Crossback. Під його капотом очікуються принаймні два ДВЗ: 1,2-літровий бензиновий PureTech та турбодизель 1.5 Blue Hdi. Однак головну ставку нова модель робитиме на суто електричну силову установку потужністю 136 к.с., типову для корпоративної платформи CMP (саме її встановлюють, наприклад, на сучасні Opel Mokka-e та Peugeot e-2008). Зауважимо, що саме такий варіант – принаймні, з шильдиком — «засвітився» на випробуваннях.

Звісно, належність до марки Jeep дає підстави сподіватися й на наявність системи повного приводу, однак щодо цього є чимало сумнівів. З одного боку, інженери Stellantis мають досвід розробки гібридних автомобілів з електричним приводом на задній осі, але такі моделі (наприклад, Peugeot 3008 Hybrid 4) мають високу ціну, що для найменшої моделі бренду Jeep навряд чи прийнятно. З іншого боку, Jeep вже зараз випускає версії власних кросоверів із приводом на передні колеса — і вони мають чималий попит.

Найдоступніші нові кросовери в наявності. Що є на AUTO.RIA?

Єдиний факт про новий субкомпактний Jeep, який досі залишається нерозкритим, — це його назва. Подейкують, що в офісі компанії розглядають можливість повернути до життя ім’я Jeepster, яким у минулому сторіччі називали легкі позашляховики від Willys-Overland та Kaiser Jeep. Втім, це поки що лиш чутки.

Новости от AUTO.RIA в Telegram Подписаться

Натомість відомо, що новий міні-Jeep випускатимуть на польському заводі Fiat у Тихах, причому старт виробництва за планом має відбутися у грудні поточного року. Тож очікуваний період старту продажів нової моделі — перший квартал 2023-го.

Отзывы о Jeep Renegade

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми