debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Електромобіль за 20 тисяч євро: Hyundai повернеться до гонитви Назад

Електромобіль за 20 тисяч євро: Hyundai повернеться до гонитви

Зупинивши випуск моделі Hyundai IONIQ Electric, корейська компанія не планує покидати сегмент бюджетних «електричок» надовго. Які подальші плани?

Попри зупинку виробництва бюджетного електромобіля Hyundai IONIQ Electric разом з усією лінійкою «Іоніків» першої генерації, корейці не мають намірів залишати сегмент найдоступніших авто на електричному ходу надовго. Про це у нещодавньому інтерв’ю Automotive News повідомив Андреас-Крістоф Гофман, керівник відділу маркетингу Hyundai Motor Europe.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 5: настоящее будущее

За словами Гофмана, зараз компанія має намір створити компактний електромобіль вартістю максимум 20 тисяч євро, однак це завдання є доволі складним через високу вартість і чималі габарити сучасних батарей. Як вже було згадано, випуск Hyundai IONIQ Electric було припинено напочатку літа, тож наразі найдоступнішим електроавто марки залишається кросовер Kona Electric, який навіть з найменшим у лінійці тяговим акумулятором на 39,2 кВт·год коштує понад 30 тисяч євро.

Тест-драйв Hyundai KONA Electric: Без напряжения

Тим часом конкуренти не марнують часу: про плани розробки та випуску електромобіля «за 20 тисяч євро» синхронно сповістили бренди групи Volkswagen. Відомо, що для цієї мети буде використано спрощену корпоративну платформу MEB Entry. І хоч донедавна концерн пропонував одразу три відносно недорогих електричних хетчбеки-клони (VW e-Up, Škoda Citigoe iV та Seat Mii Electric), зараз ідеться про нові моделі зі щонайменше сучаснішим дизайном.

Хто з них проїде далі? Нові електромобілі на AUTO.RIA

Варто зазначити, що запланованого терміну готовності бюджетного електромобіля Гофман не назвав, обмежившись декларацією про готовність випустити 11 нових «електричок» до кінця поточного десятиліття. Однак суперники з VAG запевняють, що їхні авто будуть готові вже у 2025-му, тож корейському бренду доведеться тримати темп, щоб не дати конкурентам фору. А також пам’ятати про виробників електромобілів з Китаю, які часом здатні на дива ціноутворення.

Отзывы о Hyundai Accent

343 место
Отлично
818 отзывов
4.2
343 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.2
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    3.9
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.1

дизайн кузова, динамика, качество сборки, коробка передач, объем багажника

дорожный просвет, качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Hyundai Accent

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми