debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Перші «живі» фото найменшого Jeep — офіційно! То як його назвали? Назад

Перші «живі» фото найменшого Jeep — офіційно! То як його назвали?

Очільники компанії Jeep провели захід «Jeep 4xe Day», на якому багато говорили про готовність марки до боротьби за лідерство у сегменті електричних позашляховиків і трохи — про нові моделі, які забезпечуватимуть це лідерство.

Американська компанія Jeep, яка зараз входить до складу корпорації Stellantis, оприлюднила намір переходу на «чисту електрику» половини модельного ряду ще до 2030 року, підкріпивши заяву демонстрацією низки електричних позашляховиків та кросоверів. Заради справедливості варто зазначити, що протягом урочистого заходу прихильникам бренду продемонстрували хоч і рухомі, однак прототипи. І технічних даних більшості новинок не розкрили.

Якими стануть нові авто Skoda і коли на це чекати?

Більше з тим, два з трьох анонсованих автомобілів отримають виключно американську «прописку». Розроблений нанівець Jeep Recon, за словами Джима Моррісона, очільника бренду Jeep у Північній Америці, матиме усі атрибути радикального позашляховика на кшталт системи контролю зчеплення Jeep Selec-Terrain з блокуванням диференціалів, захисту днища, масивних буксирних гаків, великих позашляхових коліс та знімних дверцят.

Новий Jeep Recon


На жаль, подробиць щодо «заліза» новинки ентузіасти не дізналися: заяви супроводжувалися лише художніми описанням того, як Recon долатиме легендарну позашляхову «стежину» Rubicon Trail і повертатиметься до міста з упевненим запасом заряду. Якщо зауважити, що довжина «Рубікону» становить близько 35 кілометрів, а найближче до неї велике місто Сакраменто знаходиться на відстані 130 км, можна припустити, що запас ходу електричного Jeep Recon становитиме щонайменше 250 миль (400 км), що не так вже й погано для позашляховика з аеродинамікою холодильника.

Які кросовери купують в Україні у 2022 році?

Трохи більше подробиць розкрив глобальний президент Jeep Крістіан Менье, адже йому пощастило розповідати про електричну версію флагманського позашляховика Wagoneer. За словами Менье, електричний варіант автомобіля матиме силову установку потужністю 600 к.с., яка розганятиме його до 96 км/год приблизно за 3,5 секунди. Новий Wagoneer S зможе долати на одному заряді відстань до 400 миль (640 км).

Новий Jeep Wagoneer S


Звучить непогано, але є одне «але»: хоч приймати замовлення на нові електричні позашляховики Jeep американці почнуть вже наступного року, виробництво автомобілів стартує не раніше за 2024-й. Звісно, перспектива не надто віддалена, але досвід із початком виробництва під крилом Stellantis нового італійського кросовера Alfa Romeo Tonale, який переносили на багато місяців, не надто надихає.

Пошли на Х1. Alfa Romeo показала новый компактный кроссовер Tonale

До того ж варто зважати й на те, що проведений американцями захід не був офіційною презентацією електричних моделей, — скоріше, декларацією намірів компанії. Хай там як, найкоротшим буде шлях до дебюту третьої новинки, зорієнтованої насамперед на Європу (втім, з часом автомобіль почнуть продавати й у Японії, Південній Кореї та на інших ринках). Йдеться про найменший кросовер бренду, — звісно ж, з електричною силовою установкою.

Новий Jeep Avenger


Про цей автомобіль ми вже розповідали — і навіть публікували «шпигунські» фото з його дорожніх випробувань. З огляду на інформаційне насичення заяв очільників бренду, про технічні деталі нового «Джипа» не стало відомо нічого нового, за виключенням його назви та терміну офіційної презентації. Отже, відтепер найменший автомобіль марки матиме офіційне ім’я Jeep Avenger, а подробиці щодо його технічних характеристик будуть оприлюднені напередодні відкриття Паризького автосалону 17 жовтня поточного року.

Оффроуд на батарейках: что нового предложит Jeep Wrangler 4xe?

Зазначимо, що Jeep Avenger, вочевидь, побудований на короткій версії модульної платформи CMP, успадкованої від PSA, яку в Jeep вже згадували під назвою STLA Small. Це означає, що «Евенджер» буде близьким родичем субкомпактних кросоверів DS 3 та Opel Mokka і матиме максимальний пробіг між зарядками в межах 400 км.

Отзывы о Jeep Grand Cherokee

313 место
Отлично
216 отзывов
4.3
313 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    3.6
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Jeep Grand Cherokee

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми