debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Jeep Avenger Назад

Автомобіль тижня. Jeep Avenger

Мініатюрний Jeep Avenger дебютував восени 2022-го та навіть встиг отримати титул Європейського автомобіля року у 2023-му, однак до нас він дістався лише зараз. Які варіанти запропонують в Україні?

Американська марка Jeep відома в цілому світі своїм консервативним підходом до створення автомобілів. Назва цього бренду давно стала синонімом до слова “позашляховик”, але останнім часом американці дедалі охочіше відхиляються від сталої концепції. Спочатку в лінійці Jeep з'явився безрамний кросовер, потім — компактний Renegade на спільному з Fiat 500 X шасі, а тепер лінійку доповнили ще меншим паркетником Avenger, який приблизно на 15 сантиметрів коротший за “Ренегада”.

Джип Евенджер

Варто зазначити, що модель, назва якої перекладається як “Месник”, розробляли не в Америці, звідки походить марка Jeep, а у європейських студіях концерну Stellantis. З американського він має хіба що емблеми бренду та деякі особливості дизайну, тим часом як решту розробляли у Європі. Наприклад, за основу новинки взяли модульну платформу CMP (пізніше відому як STLA Small) зі стійками MacPherson спереду та напівзалежною балкою ззаду.

Тест-драйв Peugeot 2008: Требую повторения банкета!

Ця архітектура вважається дуже простою й практичною, тому в наші дні вона має неабияку популярність при розробці недорогих та компактних моделей групи. Свого часу на її основі були побудовані Citroen C3, Peugeot 2008 та Opel Mokka останньої генерації. Через масивну задню підвіску на цьому шасі неможливо встановити повноприводну трансмісію з редуктором та карданним валом, але для невеличких кросоверів у Європі це не надто вагомий недолік.

Джип Евенджер

Дизайн “Месника” американці розробляли з певними запозиченнями від “Ренегада”. Втім, Avenger має цілком оригінальну оптику і здається трохи ширшим через рельєфні боковини, але якщо поставити обидві моделі поруч, можна побачити чимало схожого. Хай там як, найменший “Джип” отримав майже усі фірмові риси цієї марки. Його кузов по периметру захищено вставками з нефарбованого пластику, масивні колісні арки мають “прямокутну” формі, а поміж фар встановлено декоративну вставку, яка імітує фірмову фальшрадіаторну решітку Jeep.

Тест-драйв Opel Mokka: нехай менший, але кращий

По салону та переліку комплектацій нескладно помітити, що Stellantis має намір "підняти" автомобілі Jeep у дорожчу цінову категорію. Наприклад, вже у базі автомобіль отримав мультимедійну систему Uconnect с 10,25-дюймовим тачскріном, екран з такою ж діагоналлю також використовують для панелі приладів. Також паркетник матиме обладнання, зазвичай не притаманне його  однокласникам: адаптивний круїз-контроль, крісло водія з масажем, комбінований салон з тканини та шкіри й двері багажного відсіку з сервоприводом.

При цьому в силовій частині новинка не відрізняється від співплатформеників. На електричні версії моделі встановлюють 156-сильний двигун фірми Emotors, яка належить концерну Stellantis і японському виробнику Nidec. А під сидіннями та в центральному тунелі кросовера розташована літій-іонна акумуляторна батарея на 54 кВт∙год, яку концерн виробляє у коопреації з фірмою CATL. "За паспортом" цей електромобіль зможе проїхати близько 400 кілометрів у комбінованому циклі.

Обновленный Jeep Renegade. Он точно новый?

Цікаво, що для нової моделі заявлено доволі пристойний кліренс у 20 см, кут заїзду у 20 градусів та кут з'їзду у 32, а по всьому його днищу встановлений спеціальний полімерний захист. Однак приводу на всі колеса він матиме лише у версії Avenger 4xe - це підзарядний гібрид з окремим електромотором на задній осі, який до України поки не постачатимуть. Доступний у нас кросовер буде лише передньоприводним, тож водієві доведеться обмежуватись використанням спеціальної системи вибору режимів Selec-Terrain.

Єдиною альтернативою "електричці" в Україні буде гібридна модифікація: у нас її пропонуватимуть як базову. Під капотом таких автомобілів встановлений 1,2-літровий турбомотор, який може видавати до 100 кінських сил і 205 Н∙м крутного моменту. В парі з ним працює невеликий 29-сильний електродвигун, вбудований в картер 6-ступеневого "робота" з двома зчепленнями. Однак через складний алгоритм використання допоміжної електричної тяги на максимальну потужність всієї системи електродвигун не впливає, — принаймні "на папері".

Оффроуд на батарейках: что нового предложит Jeep Wrangler 4xe?

Нескладно здогадатись, що гібридний Avenger поступатиметься в динаміці електричній версії: на розгону до 100 км/год він витрачатиме 10,9 секунди, — майже на 2 секунди довше, ніж потребує для цієї ж мети Avenger Electric. Проте за максимальною швидкістю виграватиме саме гібрид: якщо електромобіль припиняє прискорюватись на позначці 150 км/год, то Avenger e-Hybrid піднімає планку "максималки" до 184 км/год.

Джип Авейнджер

На нашому ринку кросовер пропонуватимуть у двох комплектаціях: Altitude і Summit. Вартість базової версії стартує з 999 600 гривень: за ці гроші ви отримаєте гібридний паркетник з адаптивним круїз-контролем, мультимедійною системою з 10,25-дюймовим екраном і такою ж панеллю приладів, клімат-контролем, світлодіодною оптикою і 17-дюймовими колісними дисками. За електричну версію кросовера в такому виконанні доведеться доплатити ще приблизно 250 тисяч гривень.

Які нові моделі Jeep є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Які нові моделі Jeep є на AUTO.RIA зараз?
от 1 230 000 грн до 3 798 070 грн

Топова версія Summit відрізнятиметься наявністю асистента при русі в заторі, системою безключового доступу, камерою заднього огляду з паркувальними сенсорами по всьому периметру кузова і бездротовою зарядкою. Окрім цього кросовер матиме світлодіодні фари прожекторного типу (з лінзами) та 18-дюймові колісні диски. Такий кросовер з гібридною установкою коштуватиме 1 104 100 грн, тим часом як за електричну версію доведеться викласти від 1 311 100 гривень. Тому в Україні електричний Avenger буде трохи дорожчим за Opel Mokka-e, який пропонують у схожій комплектації, але зі слабшим електромотором. Ба навіть Peugeot e-2008, котрий у нас досі очікує на оновлення, досі можна знайти дешевше завдяки солідній знижці. Втім, дочекаймося рестайлінгу...

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми