debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий електромобіль Toyota буде конкурувати з Tesla Model 3 Назад

Новий електромобіль Toyota буде конкурувати з Tesla Model 3

На цю мить новинка заявлена як ексклюзив для китайського ринку, однак не варто казати «ніколи»...

Електромобілі у компанії Toyota були й раніше, але окрему «батарейкову» лінійку японці взялися розвивати лише зараз. Першою її ластівкою став кросовер bZ4X, заявлений як глобальна модель, а днями до нього приєднався фастбек bZ3, покликаний стати своєрідною альтернативою Tesla Model 3. Правда, поки модель заявлена лише для китайського ринку.

12 альтернатив електромобілям Tesla: що є на AUTO.RIA?

Візуально новинка являє собою повну адаптацію bZ4X під інший формат кузова. У обох моделей дуже схожий дизайн передньої частини. При цьому в інтер'єрі зі схожого — тільки кермо. Екран мультимедійної системи фастбека розташований у портретній орієнтації, а панель приладів встановлена ближче до лобового скла. При цьому помітно відрізняється компонування центральної консолі, а передня панель bZ3 розділена на два яруси.

Як і кросовер, новий bZ3 побудували на електричній модульній платформі e-TNGA. По своїх габаритах новинка й справді виявилась дуже близькою до Tesla Model 3. Електромобіль Toyota приблизно на 3 сантиметри довший і на півтора сантиметра вужчий за американця.

Усі нові електромобілі на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові електромобілі на AUTO.RIA
от 523 800 грн до 6 673 493 грн

В Китаї електромобіль випускатимуть у кооперації з компанією BYD - і це добре помітно по основних компонентах. Наприклад, на новинці використовується літій-залізо-фосфатна акумуляторна батарея BYD Blade, якої має вистачити на 600 км пробігу (за китайським циклом CLTC). У рух Toyota bZ3 приводитиметься за допомогою електродвигунів TZ200-XS002 виробництва BYD: їхня потужність 184 або 245 кінських сил. Більше деталей про електромобіль японці обіцяють повідомити вже наступного місяця, під час публічної прем’єри.

Отзывы о Toyota Corolla

128 место
Отлично
1190 отзывов
4.4
128 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Toyota Corolla

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми