debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Volkswagen ID.4 Назад

Автомобіль тижня. Volkswagen ID.4

З нової та через те майже нікому невідомої моделі електричний ID.4 швидко став бестселером світового ринку. І непогано продається в Україні!

Електричний кросовер ID.4 не був первістком електричної лінійки Volkswagen, але саме ця модель зараз є безумовним лідером сегмента в Україні та все частіше зустрічається на дорогах. Інтерес до автомобіля настільки великий, що його без найменших складнощів можна знайти як у “сірих” дилерів, так і в деяких офіційних автосалонах сторонніх брендів. Та що ж стало причиною популярності цієї моделі?

Електромобіль Фольксваген

В технічному плані Volkswagen ID.4 можна назвати аналогом кросовера Skoda Enyaq iV. В основі обох моделей лежить одна й та сама модульна платформа MEB, яку в концерні розробили спеціально для електромобілів. Навіть якщо не занурюватись у технічні особливості цих кросоверів, їхню спорідненість видає розмір колісної бази, який співпадає в обох моделей. При цьому за габаритами чеський паркетник трохи більший за німця.

Рейтинг нових електромобілів, які купували в Україні у вересні

Візуально новий ID.4 повторює риси решти представників електричної лінійки Volkswagen. Якщо від молодшого ID.3 модель відрізняється за формою задньої стійки та дизайну оптики, то відмінності від старшого ID.6, теж популярного в нашій країні, обмежуються хіба що пропорціями. При цьому “четвірка” має декілька окремих версій з власними дизайнерськими деталями.

В інтер'єрі кросовера панує популярний нині мінімалізм. Панель позбавлена складних ліній, однак візуально розділена на два яруси. Єдине, що виділяється на ній, це дисплеї мультимедійної системи та панелі приладів, а також селектор їздових режимів. Також цікаво оформлена центральна консоль: вона ніби висить над підлогою.

Бензин, дизель чи електрика? Чим живляться нові авто в Україні

Місце де зазвичай встановлюють селектор КПП, тут відвели на підсклянники, а замість механічних клавіш скрізь встановили тач-панелі. Врешті єдиною класичною кнопкою на панелі залишилась “аварійка”, однак, судячи з останніх новин, вже скоро нормальні клавіші можуть повернути на кермо електромобіля.

Електромобіль Фольксваген

Завдяки характерному для електромобілів компонуванню салон кросовера насправді вийшов дуже просторим. Судячи з перших відгуків, навіть задній ряд ID.4 виявився дуже комфортним. Та варто зважити, що в базових автомобілях використовують не найвишуканіші матеріали оздоблення, і лише в топовому виконанні їх замінюють комбінованою оббивкою з екошкіри та синтетичної мікрофібри, яка на 20 відсотків складається з перероблених пластикових пляшок. Окремий бонус топового виконання — передні крісла з додатковими налаштуваннями та функцією масажу.

12 альтернатив електромобілям Tesla: що є на AUTO.RIA?

Серед цікавих декоративних елементів варто відзначити адаптивну підсвітку зі спеціальним елементом, яка змінює колір залежно від дорожньої ситуації. У випадках, коли в автомобілі спрацьовує система контролю рядності або автоматичного екстреного гальмування, вона змінюватиме колір і сигналізуватиме водію про небезпеку. Звісно, це не якась спеціальна “фішка” електромобілів Volkswagen: такий алгоритм роботи салонної ілюмінації ми вже мали нагоду випробувати на новому Cupra Formentor.

Електромобіль Фольксваген

У найдоступнішій версії кросовера встановлено електродвигун на 204 к.с. та 310 Нм крутного моменту. Уся його тяга передається на задні колеса, тому до першої “сотні” такий електромобіль розганяється за 8,5 секунди, а його максимальна швидкість складає 160 км/год. Також в автосалонах трапляється повноприводна версія електромобіля, під кузовом якої приховано ще один електродвигун: з ним потужність установки збільшується майже до 300 кінських сил. Такий автомобіль прискорюватиметься до 100 км/год лише за 6,2 секунди, однак запас ходу в нього буде істотно меншим.

Хто з них проїде далі? Нові електромобілі на AUTO.RIA

Що ж до акумуляторної батареї, то на всіх версіях електрокросовера використані блоки ємністю 82 кВт·год. Зі стандартним одномоторним компонуванням такої “батарейки” має вистачити на 520 км пробігу (за вимірами WLTP). Тобто, в спокійному темпі повністю заряджений ID.4 мусить довести вас з Києва до Одеси без зупинок. Подейкують, що вже є перші сміливці, які подолали такий маршрут на цьому автомобілі, але тут поки не сам не спробуєш — не повіриш.

Кілька слів про національну специфіку Volkswagen ID.4: варто знати, що в наших дилерських центрах представлені більшим чином електромобілі, вироблені в Китаї. Причому, як у незалежних дилерів, так і в офіційних автосалонах інших брендів. Звісно ж, продавці запевняють, що доступне у нас авто не відрізняється від ID.4, які продають у Німеччини — але залишимо це твердження на їхній совісті.

Усі нові Volkswagen ID.4 Crozz на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Volkswagen ID.4 Crozz на AUTO.RIA
от 1 255 650 грн до 1 522 000 грн

Саме походження (і, як наслідок, нижча ціна) частково пояснює популярність ID.4 в Україні. Приблизно за 1,5 мільйона гривень ви отримаєте новий електромобіль від відомого світового бренду з потужним двигуном і доволі пристойним запасом ходу, — але не соромтесь питати про гарантії! Серед альтернатив за ці гроші зараз можна придивитись хіба що до Hyundai Kona Electric, - але там і салон менший, і мотор слабший. Тим часом 231-сильний Volvo XC40 Recharge коштує на 250-300 тисяч гривень більше, але має на 100 кілометрів менший пробіг: від метро «Хрещатик» до Дерибасівської на одному заряді, напевно, не дотягне.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми