debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Скільки коштуватиме новий Hyundai Ioniq 6? Назад

Скільки коштуватиме новий Hyundai Ioniq 6?

Європейські дилери почали оприлюднювати ціни та комплектації нового електричного седана. Наскільки він дорогий та якою може бути вартість Ioniq 6 в Україні?

Корейський бренд продовжує розвивати нову генерацію електричних автомобілів Ioniq, побудованих на корпоративній платформі E-GMP (Electric Global Modular Platform). Нагадаємо, що виробництво доволі популярного в Україні ліфтбека Ioniq Electric корейці зупинили влітку 2022 року з метою заснувати суббренд Ioniq, представлений виключно новими електромобілями.

Автомобілі тижня. Які новинки з'являться в Україні на початку 2023 року?

Новий Ioniq 6 – лише друга модель у цій лінійці (окрім крос-хетча Hyundai Ioniq 5), однак він ділить платформу ще з двома «електричками»: Kia EV6 та Genesis GV60 (втім, українській автомобільній спільноті вони поки мало відомі). Ефектний електричний седан завдовжки 4855 мм (що лише на 3 см менше за довжину Toyota Camry і на 1,5 см коротше ніж Mazda 6) зі стрімким обтічним силуетом презентували у липні поточного року, а вже за кілька місяців європейські дилери марки почали «видавати» його ціни.

Цікаво, що за даними німецького офісу Hyundai (саме там повідомляють про комплектації європейського Ioniq 6 найдетальніше) вартість нового седана практично не відрізнятиметься від цінників електричного Ioniq 5. Найдоступніший варіант з одним 151-сильним електродвигуном, приводом на задні колеса та батареєю на 53 кВт·год, яка має забезпечувати пробіг до 429 км, там коштує 43 900 євро — стільки ж, як і крос-хетчбек. Задньоприводний седан потужністю 229 к.с. з АКБ ємністю 77,4 кВт·год (діапазон пробігу — до 614 км) на 10 тисяч євро дорожчий, а повноприводний варіант (325 к.с., 77,4 кВт·год, пробіг до 583 км) оцінили у 61 100 євро.

Найпопулярніші нові електромобілі України: що купували у листопаді?

Тим часом українські дилери пропонують електричний Ioniq 5, який вже побував на тест-драйві AUTO.RIA, щонайменше за 1 848 000 гривень (йдеться про базовий задньоприводний хетчбек потужністю 170 к.с. з батареєю на 58 кВт·год і потенційним пробігом у 384 км). Ця сума становить еквівалент 47 050 євро (за курсом валют на день публікації) та може бути орієнтиром для подальших розрахунків потенційної вартості нового електричного седана.

Натисніть тут, щоб оперативно дізнатись про старт продажів і наявність у салонах дилерів!
Зацікавились новим Hyundai Ioniq 6?

Звісно, детальнішу інформацію про комплектації Hyundai Ioniq 6, призначені для українського ринку, та остаточні ціни нового електромобіля у гривнях ми дізнаємось ближче до моменту старту продажів новинки в салонах наших дилерів. За планом це має відбутися ще до початку наступного літа.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми