debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Час заряду Porsche Taycan скоротять удвічі. Яким чином та за які гроші? Назад

Час заряду Porsche Taycan скоротять удвічі. Яким чином та за які гроші?

Нове зарядне обладнання дозволить наповнювати батареї німецького електромобіля від побутової мережі «з нуля» щонайменше за 4 години 50 хвилин. Звісно, є нюанс...

Німецький виробник повідомив, що покупцям електричного спорткара Porsche Taycan 2023 модельного року пропонуватимуть опцію прискореного заряджання батареї. Наголосимо, йдеться виключно про системи поповнення заряду другого рівня (Level 2) — від побутової мережі живлення з напругою 208-240 В — які зазвичай використовують вдома або для організації некомерційних корпоративних зарядних станцій.

Найпопулярніші нові електромобілі України

Завдяки новому бортовому зарядному пристрою, який можна встановити на Taycan, Porsche скорочує час заряджання «з нуля» до 100% ємності вдвічі: з 9,5 години до 4,8 години для стандартної батареї (79,2 кВт·год) або з 10,5 години до 5,3 години для посиленої батареї Plus (93,4 кВт·год, встановлюється як базова у комплектаціях Taycan GTS, Taycan Turbo та Taycan Turbo S). Втім, важливо знати, що досягти вказаних результатів можна буде лише за умови використання зовнішнього зарядного пристрою Porsche для побутової мережі.

Тест-драйв Porsche Taycan Cross Turismo 4S: кому нужен Turbo?

Вартість апгрейду вже проданих моделей у Porsche поки не вказують, однак відомо, що покупцям нових «Тайканів» за встановлення посиленого бортового зарядного пристрою доведеться доплатити приблизно $1850, тим часом як зовнішній «настінний» модуль коштуватиме щонайменше $1500.

Усі нові Porsche: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Porsche: що є на AUTO.RIA?
от 2 808 536 грн до 13 400 000 грн

Насамкінець зауважимо, що починаючи з нового кросовера Macan Electric 2024 модельного року електромобілі Porsche, побудовані на платформі PPE (Premium Platform Electric), матимуть нову 800-вольтову тягову батарею ємністю 100 кВт·год. У компанії запевняють, що така ємність акумулятора є найкращим компромісом між запасом ходу та продуктивністю. Пробіг на одному заряді теперішніх «Тайканів», побудованих на платформі J1, залежно від типу кузова, потужності силової установки та продуктивності АКБ, в змішаному циклі (WLTP) становить від 370 до 625 кілометрів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми