debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Олександр Грінчук: повернення чемпіона Назад

Олександр Грінчук: повернення чемпіона На правах рекламы

Інтервью з Олександром Грінчуком.

Три місяці залишається до першого етапу Чемпіонату України з дріфтингу 2016, організацією якого займаються Автомобільна федерація України та Вінницька обласна федерація драгрейсингу та дріфту. Настав час підняти завіси таємниць і розповісти великій родині #DriftPeople про підготовку українських пілотів до нового сезону Drift Championship of Ukraine (DCU). Першим ми підготували інтерв'ю і порцію секретних фотографій з гаража триразового чемпіона України з дріфтингу – Олександра Грінічука. Він розповів нам про оновлення #RedBull350z, конкуренцію на українській гоночній сцені та поділився планами на цей рік.

Чемпіонат України з дріфтингу 2016 відбудеться при підтримці AUTO.RIA

Саша, привіт! Що цікавого розкажеш нам про міжсезоння і плани на 2016 рік?

Покатавшись по Європі два роки, я зрозумів, що зараз не вийде зібрати кошти на участь в повному сезоні чемпіонату King of Europe. Важко переоцінити досвід, отриманий на етапах європейського King of Europe, але для професійного пілота важливо мати успіх в цілому сезоні. Призери окремого етапу залишаються в історії одного сезону, а ось подіуми року – це глобальна історія. Так що в цьому році я візьму участь у Чемпіонаті України з дріфтингу (DCU).

Кого з українських пілотів ти бачиш основними своїми конкурентами?

Сезон 2013 року, останній повний сезон, який я відкатав в Україні, закріпив звання найсильніших пілотів за п'ятьма учасниками: Liman’ом, Spec-R’ом, Марченко, 4ep’ою і вашим покірним слугою Гринею. Конкуренція була завзятою і передбачити результати етапів було складно. Всі п'ятеро побували на подіумах того року. За 2014-2015 рр. з дріфтингу пішов Вова Марченко і на 2015 рік зник Денис Лісіченок (Liman). Пропуск сезону не проходить безслідно, тому я вважаю, що при поверненні Дениса в спорт, йому знадобиться час, щоб прийти в форму. Таким чином, явними суперниками сезону вважаю Діму Spec-R'а Іллюка та Льошу 4ep’у Головню.

дрифт-кар

А що скажеш з приводу нових учасників Чемпіонату?

Мені здається, що в цьому році нас чекають сюрпризи від недавніх новачків, які в комплексі з амбіціями і зухвалістю тепер обзавелися серйозними потужними двигунами для протистояння «стареньким»!

Розкажи про свою машину – що нового, які були допрацювання?

Розкривати всіх карт з допрацювання моєї бойової подруги я не стану, інакше не буде чим дивувати суперників і фанатів. Хоча всі, хто стежить за мною в соц. мережах, бачили повністю розібраний # RedBull350z. Дійсно, ми з командою вперше за весь час робимо таку серйозну ревізію всіх вузлів автомобіля. Можу сказати, що багато допрацьовується і спрощується для підвищення швидкості ремонту машини.

машина для дрифта

Крім Drift Championship of Ukraine (DCU) які у тебе ще плани на новий рік?

Хочу відвідати етапи King of Europe в Австрії, Польщі, Угорщині в першій частині сезону, а далі подивимося, на що вистачить сил, фінансів і покришок. Крім цього, у мене заплановано два показових виступи: перший - в березні в Києві в рамках виставки Мотобайк 2016, другий - в травні разом з польським атлетом Red Bull Якубом Пржігонскі в Варшаві.

1 квітня стартував продаж квитків на перший етап Чемпіонату України з дріфтінгу (DCU) 2016, який пройде 4-5 червня у Львові (#driftukraineLVIV2016). Придбати квиток ти можешь на сайті driftukraine.com.

Слідкуй за свіжими новинами за хештегами #driftukraine та #VFDD, і підписуйся на офіційні сторінки Чемпіонату в Facebook, VKontakte і Instagram!

 чемпионат Украины по дрифту

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Гость | 17:39, 18 апр. 2016

О, приємна новина! Слава Україні!

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми