debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Лука Федоренко за крок до подіуму на  Чемпіонаті Іспанії з картингу Назад

Лука Федоренко за крок до подіуму на Чемпіонаті Іспанії з картингу На правах рекламы

Уже скоро розпочнеться ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ ТА КУБОК «Дитячої Академії з картингу», який щорічно проходить при підтримці AUTO.RIA, а тим часом юні пілоти підкорюють іноземні чемпіонати.

Український пілот, якому всього лише 8 років, відіграв 13 позицій в II-му  фіналі.

Лука Федоренко був одним з головних героїв першого етапу Чемпіонату Іспанії з картингу в категорії Alevín, в якій взяли участь 20 учасників.

Юний український пілот – якому виповнилося 8 років лише у лютому – не дивлячись на старт з 17-ї позиції в другому Фіналі, відіграв 13 місць і побачив фінішний прапор, знаходячись на дивовижній 4-й позиції, при цьому встановивши найшвидший час проходження кола 1хв13,290 секунди, на величному гоночному треку Motorland, довжина якого становить 1671 метр.

Лука Федоренко – який за підсумками сезону 2018 року став переможцем картингової серії Rotax Max Challenge в Португалії в категорії Micro Academy -, не дозволив інциденту в Першому Фіналі, який змусив його покинути гонку відразу після її початку, вплинути на себе, і в Другому Фіналі провів незабутню гонку.

"Це була моя перша гонка в такому важливому Чемпіонаті. Я лише один раз тренувався на треку Motorland. Це було три тижні тому, і я не знав хто є найбільш конкурентоздатним суперником. Перший день змагань, в суботу, не задався, це ж стосується і Першого Фіналу в неділю, де не дивлячись на відігрівання декількох позицій на початку, інцидент змусив мене покинути гонку. В Другому Фіналі я стартував з 17-ї позиції і зміг відіграти 13 місць та фінішувати четвертим. Я навіть став найшвидшим пілотом гонки. Я дуже задоволений цим результатом.”, сказав юний український пілот, якому приблизно місяць тому виповнилось 8 років.

У той час як його батьки, демонструючи свою fair-play, вважали за краще підкреслити, що є і інші важливі речі, окрім гонок. "Поза Картингом є й інші важливі речі протягом гоночного уік-енду. Лука користується можливістю пограти довкола з іншими дітьми – які не розмовляють однією мовою – і ця взаємодія між ними безцінна! Ми вдячні за роботу та підтримку тренеру та механікам Марсіо та Олександру і  вітаємо інших пілотів, які також проводять гарні гонки”.
Лука збирається поборотися за місце на подіумі у інших чотирьох етапах Іспанського Картингового Чемпіонату – другий з яких відбудеться 26-28 квітня на гоночному треку ‘Recas’, біля Мадриду-, а також в гонках “Benelux lame”, які відбудуться у Франції, Данії та Бельгії, і ще в спортивному розкладі Луки також заплановані декілька практик в Італії, з тим, щоби в майбутньому він міг перемагати в найбажаніших змаганнях World Series Karting (WSK).

Багатообіцяюче майбутнє для Луки Федоренко.

Матеріал www.vroomkart.com

http://www.vroomkart.com/news/34993/luka-fedorenko-next-to-the-podium-at-the-spain-karting-championship

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми