debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Стартував Чемпіонат України 2019 року з хобі-картингу Назад

Стартував Чемпіонат України 2019 року з хобі-картингу На правах рекламы

В цьому році географія чемпіонату буде включати 6 міст – Чернігів, Київ, Черкаси, Кам’янське, Харків і Вінницю.

18 травня в Чернігові, при підтримці AUTO.RIA, стартував Чемпіонат України 2019 року з хобі-картингу, який вже третій рік поспіль збирає любителів картингу зі різних куточків країни помірятись швидкістю. В 2018 році Чемпіонат загалом зібрав 117 пілотів, а кращим з них став Василевський Олександр з Чернігова! Саме він здобув звання найкращого пілота в серії та отримав 10-денний абонемент гірськолижного курорту! В цьому році географія чемпіонату буде включати 6 міст – Чернігів, Київ, Черкаси, Кам’янське, Харків і Вінницю. За три роки чемпіонат здобув неабияку популярність, що підтвердив 1 етап цього року, зібравши 37 пілотів на старт. Початок етапу був дещо складним, адже пілоти тренувалися без зупинки із самого ранку, і до початку старту техніка почала вередувати – мінус двигун, 4 привідних ремені та 2 зчеплення. Таким чином гонка стартувала з запізненням на півтори години. Але яка це була гонка…!

автоспорт

Кваліфікацію дуже неочікувано виграв пілот з Черкас Гарбар Валентин, який «привіз» найближчому супернику «аж» 0,1с. Забігаючи вперед, скажемо, що гонка у Гарбара вийшла не такою успішною, як кваліфікація, і закінчив він її лише на восьмому місці! Далі зразу три пілоти Швець, Стеблинський і Макаренко показали однаковий час - 31,79. Вирішити хто із них буде вище по кваліфікації вдалося лише по другому кращому колу. Першу п’ятірку лідерів замкнув Король Дмитро з Вінниці, який відстав від суперників лише на 0,01с. Загалом щільність пілотів була феноменальною – в 1 секунду вмістилося 33!!! пілоти, а хто з них кращий часто вдавалося вирішити лише за другим, а часто і за третім кращим колом! Відбіркові хіти пройшли в дуже щільній, але іноді не зовсім коректній боротьбі. Це й не дивно, при такій рівності проходження кола дуже тяжко вибрати влучне місце для атаки. Як наслідок головний суддя гонки Подолян Олександр «роздав» аж 30 штрафних балів за етап, що є дуже великим показником.

автоспорт

Фінальна частина була цікавою тим, що у фіналістів практично не було розриву по сумі балів, набраних в відбіркових хітах, а тому фінальні позиції на фініші вирішували все. За результатами хітів в фінальну частину потрапили чотири пілоти з команди Чернігівського Картодрому - Швець Денис, Василевський Саша, Морозов Юрій, у яких було рівно по 100 балів на кожного, та Стеблинський Максим, який відставав лише на 1 бал і мав в активі 99. П’ятим фіналістом вийшов Богайчук Валентин з Київської команди Інгул-карт з 95ма балами. Від старту до самого фінішу пілоти не відстали один від одного ні на метр, і кожна помилка могла призвести до поразки одного і до перемоги іншого. Лідерство взяв і не відпустив до самого фінішу Швець Денис, якого весь час тримав під жорстким пресингом Юрій Морозов. Одна з відчайдушних атак Морозова все ж таки була результативною. Атака була реалізована «на грані фолу» і Юрій вирішив по-джентльменські віддати супернику позицію назад, так як не був впевнений в чистоті маневру. На думку суддів атака була реалізована повністю коректно та обмін на той час уже був зроблений.

Позаду Морозова дуже активно вели себе Василевський, Стеблинський і Богайчук. Вся п’ятірка іхала «потягом» один за одним до самого фінішу, але більше на атаку не вийшов ніхто. Таким чином на фініші всі пілоти приїхали згідно своїх стартових позицій.

Результати можна переглянути тут https://kartodrom.com.ua/competitions/results-of-competitions

Попереду у гонщиків весь сезон, 6 міст і 7 етапів, а тому саме час доєднатися до нашої гоночної тусовки і Вам! Всіх, хто відчуває в собі гонщика і бажає випустити його назовні ?, запрошуємо на 2й етап Чемпіонату, який відбудеться 8го червня в Чернігові в картинг-центрі «Картодром».

Організатори дякують партнерам чемпіонату за підтримку та надані подарунки переможцям, а саме:

Компанія AUTO.RIA
Магазин автозапчастин Inter Cars - Чернігівська Філія
Краще таксі в місті RED TAXI 5577 - Чернигов
Фотозвіти вашого свята - Raskachaem_Chernigov
Radio ROKS
Мережа фітнес-центрів "X-Line sport" , а також Andrey Mimansa!

Результати етапу тут: http://www.kartodrom.com.ua/rezultaty-sorevnovanij/

Фотозвіт  тут: https://kartodrom.com.ua/gallery

Регламент Чемпіонату тут: http://www.kartodrom.com.ua/reglament/

Відносно всіх питань стосовно чемпіонату і взагалі картингу звертайтеся за телефоном  (063) 994-99-69, Петренко Олександр

www.kartodrom.com.ua

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми