debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Не змогли виїхати вчасно на авто з іноземною реєстрацією? Ще встигнете Назад

Не змогли виїхати вчасно на авто з іноземною реєстрацією? Ще встигнете

Митниці подовжили строк тимчасового перебування в Україні легкових автомобілів громадян-резидентів, які мали виїхати з 24 лютого.

За повідомленням Держмитслужби, до митниць масово надходять звернення власників авто з іноземною реєстрацією, у яких термін зворотного вивезення було визначено на період з 24.02.2022. Втім, тепер через порушення можна не турбуватися: відлік зупинено. Згідно з Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», з 05 годин 30 хвилин 24.02.2022 року в Україні введено воєнний стан строком на 30 діб, що є обставиною непереборної сили (форс-мажором).

Відповідно до статті 380 Митного кодексу України строки тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування можуть бути продовжені з урахуванням дії обставин непереборної сили. Таким чином, громадянам не варто турбуватися про неможливість вчасного виконання зобов'язання про зворотне вивезення транспорт засобів: митними органами буде зупинено/продовжено відповідні строки тимчасового ввезення транспортних засобів, терміни зворотного вивезення яких було визначено на період з 24.02.2022.

Черги перед пунктами пропуску з сусідніми державами станом на 2.03.2022

Ми регулярно оновлюємо інформацію про завантаження пунктів пропуску на кордонах України та інших цивілізованих країн. Окрім того нагадаємо, що за даними Державної прикордонної служби України (ДПСУ) з четверга, 24 лютого, до України з інших країн повернулися понад 80 тисяч громадян, - переважно чоловіків.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми