debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Спрощено порядок митного оформлення деяких типів автотранспорту Назад

Спрощено порядок митного оформлення деяких типів автотранспорту

Тимчасові правила стосуються лише техніки, яка є гуманітарною допомогою для ЗСУ.

Державна митна служба інформує, що для забезпечення високої мобільності та переміщення особового складу, майна ЗСУ, та інших військових формувань в автомобільних пунктах пропуску через державний кордон здійснюється спрощений пропуск автомобілів високої прохідності (виключно позашляховиків, мінівенів, мікроавтобусів; седанів це не стосується).

Кому вірити? Як і де перевіряти інформацію про події в Україні

Послідовність дій водія, який ввозитиме такий автомобіль, наступна:

- при прибутті на в’їзд в Україну громадянин, що перебуває за кермом транспортного засобу (ТЗ), проходить за встановленим порядком паспортний контроль, де надає закордонний паспорт та будь-який документ на ТЗ для його ідентифікації;

- під час проходження митного контролю відповідно до Постанови КМУ №174 від 01.03.2022 року, водієм (декларантом) заповнюється Декларація про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, де зазначаються ПІБ особи декларанта, ПІБ водія (у разі, якщо це різні особи), марка та номер машини, відправник, отримувач та пункт пропуску. У розділі «Вид допомоги» вказуються дані ТЗ із зазначенням марки, моделі, VIN-коду. Автомобіль оформляється інспектором митниці як ТОВАР (гуманітарна допомога). Також декларант вносить інформацію про те, що він зобов’язується зняти даний ТЗ з обліку.

Війна в Україні. Як ти можеш допомогти?

Обов’язковою вимогою застосування спрощеної та пришвидшеної процедури митного оформлення таких ТЗ для потреб ЗСУ є наявність у водія (декларанта) документів (листів, звернень), які підтверджують набувача гуманітарної допомоги та мету ввезення.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми