debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як забезпечити країну пальним, не підвищивши ринкових цін? Назад

Як забезпечити країну пальним, не підвищивши ринкових цін?

У Кабміні запропонували «обнулити» акциз на бензин, дизельне пальне та скраплений газ, а також знизити ПДВ на ввезення до країни моторного палива до 7%. Слово за голосуванням нардепів у Раді.

Руйнування логістичних ланцюжків через російську навалу та знищення ракетами загарбника нафтобаз в Україні стало причиною істотного браку паливних матеріалів, а дефіцит на АЗС передбачувано призвів не лише до черг та «дозованого» продажу, а й до підвищення цін. На думку експертів, для наповнення ринку пальним необхідно знизити оподаткування на його ввезення та оновити формулу держрегулювання цін. І незабаром саме це й може статися.

Технічна допомога: де зараз шукати СТО для ремонту авто? ОНОВЛЕНО

11 березня Уряд запропонував законопроєкт №7137, який передбачає внести зміни до Податкового кодексу. Йдеться про повне (хоч і тимчасове) скасування акцизного збору на бензин, дизельне пальне та скраплений газ, а також зниження ПДВ на ввезення паливних матеріалів до країни до 7%. На довоєнному рівні залишиться розмір націнки українських мереж АЗС: 4,55 грн на літр бензинів та 5 грн на літр ДП. Документ передбачає встановлення таких умов на період до останнього дня місяця, в якому буде скасовано воєнний стан, запроваджений після вторгнення РФ.

Реалізація цієї ініціативи дасть змогу забезпечити українців пальним без подальшого збільшення ринкових цін, зазначають у КМУ. Тепер законопроєкт №7137 буде винесено на голосування в сесійній залі Верховної ради, після чого він має стати Законом. Підпишіться на канал AUTO.RIA в Telegram, щоб отримувати важливі новини одразу на смартфон.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми