debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Податки на пальне зменшено. Якими будуть ціни й коли? Назад

Податки на пальне зменшено. Якими будуть ціни й коли?

Істотні зміни цінників на АЗС почнуться паралельно з відновленням постачання, яке тепер буде суттєво вигіднішим для імпортерів. Однак експерти вже роблять перші прогнози.

Вчора депутати Верховної Ради України ухвалили пакет правок, який змінює формулу оподаткування пального. Після набуття чинності законопроєктом акциз на усі його види буде скасовано, а ПДВ зменшиться з 20 до 7%. Ці правила діятимуть до кінця місяця, в якому буде скасовано воєнний стан.

Сервісні центри МВС частково відновили роботу. Що і де пропонують?

За словами експерта «Консалтингової групи А-95» Сергія Куюна, на такий захід в уряді змушені були піти, щоб зменшити ціновий стрибок після відмови від російського та білоруського пального. До війни звідти та через морські порти до нашої країни постачалося до 80% бензинів та дизельного палива. Нині ж основне постачання йтиме з країн Євросоюзу, з дорожчою сировиною та логістикою, тому в уряді були змушені знайти компенсатори та зменшити податкове навантаження.

Що зараз з цінами на легкові автомобілі?

На думку аналітиків, усі вжиті заходи дозволять помітно знизити вартість бензинів та дизельного палива на нашому ринку. За актуальної вартості ресурсів на світовому ринку, українські АЗС за літр пального проситимуть від 35 до 38 гривень, що суттєво нижче за ту ціну, які зараз можна побачити на стелах багатьох АЗК.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми