debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Skoda заявила про відновлення постачання деталей з України Назад

Skoda заявила про відновлення постачання деталей з України

Через зупинку виробництва джутів електричної проводки українськими підприємствами ціла низка європейських виробників була вимушена сповільнити роботу конвеєрів. Однак тепер справи мають піти на лад.

Тиждень тому Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців, що проживають в безпечних місцях та мають можливість працювати, повернутися до роботи й таким чином підтримати економічний фронт держави. В автомобільній сфері на цей заклик майже одразу відреагували деякі дилери та сервісні станції. До того ж, як стало відомо у вівторок, днями було відновлено виробництво автомобільних джгутів, від яких дуже залежало чимало європейських автовиробників.

Війна в Україні. Як ти можеш допомогти?

Цікаво, що новину про відновлення виробництва автомобільних джгутів широкому загалу розкрив чеський автовиробник Skoda. У вівторок про це заявив член ради директорів із закупівель Карстен Шнаке на доповіді про фінансові успіхи компанії. За його словами виробництво джгутів проводів вирішили відновити на цьому тижні, повною мірою убезпечивши робітників української фабрики.

Через недостачу компонентів з України BMW, Volkswagen та Skoda скоротять виробництво

Саме через брак джгутів проводів Skoda мусила зупинити виробництво електричного кросовера Enyaq. Також з великими труднощами йшло виробництво моделей Scala й Kamiq. Окрім чеської компанії дефіцит джгутів також сильно вдарив по решті учасників концерну Volkswagen AG, та іншим німецьким компаніям (наприклад, BMW), які вже давно закупали такі деталі для власних нових авто в українських підприємств.

Сделано в Украине: Фоторепортаж с завода SEBN-UA

Що ж до самої Skoda, то з початком війни чеська компанія разом з рештою учасників концерну Volkswagen AG призупинила виробництво та іншу діяльність на російському ринку, хоч для чеської компанії це й був другий за розмірами регіон (минулоріч там продали 90 400 нових автомобілів Skoda).

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми