debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Націнку на брендовані сорти пального обмежено — Уряд. Скільки за літр? Назад

Націнку на брендовані сорти пального обмежено — Уряд. Скільки за літр?

Розбіжність між вартістю літра «звичайного» та «преміального» бензину чи дизельного пального не може перевищувати 5% - за нинішніх цін це менше ніж дві гривні. Хто сказав?

Днями численні ЗМІ охоче підхопили гарну звістку про те, що вартість «преміальних» сортів пального на українських АЗС буде обмежена націнкою не більш ніж на 5% у порівнянні з вартістю «звичайних» бензинів та ДП. Джерелом тобі стало повідомлення прем’єра Дениса Шмигаля в його Телеграм-каналі, однак очевидного впливу на вартість, вказану на стелах АЗС, певний час не було.

Розмитнення автотранспорту тимчасово скасовано. Хто зможе цим скористатися?

Нарешті Уряд офіційно опублікував документ, який є обов’язковим для виконання операторами паливного ринку. Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України №369, «під час продажу «брендового преміального» дизельного палива та бензинів автомобільних із покращеними показниками якості та позначення (маркування) яких включає певну торгову марку (товарний знак), розмір доплати не може перевищувати 5 відсотків до розміру роздрібних цін на відповідні види палива». 

Скільки нових авто було продано в Україні минулого місяця

Що це значить на практиці? З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на «звичайний» бензин не повинна перевищувати 33,53 гривні за літр, на «звичайне» дизпальне — 37,43 грн/літр. Відтак максимальна припустима націнка «за преміум» (5%) зараз може становити 1,68 грн на літр бензину та 1,87 грн на літр ДП. 

Найдоступніші нові мінівени: що є на AUTO.RIA?

За повідомленням індустріального паливного порталу Enkorr, вже 29 березня роздрібні мережі АЗС зменшили вартість «преміальних» бензинів на 4-9 грн за літр — в середньому до 35,20 грн. Цінники «брендового» ДП відучора не мають перевищувати 39,30 грн. Найдорожчим пальним на українському ринку наразі є бензин Nano 98, літр якого на заправках Socar коштує 49,99 грн.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми