debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Відеоінтерв’ю: Чому «просіли» ціни на «вторинці», та чого очікувати далі? Назад

Відеоінтерв’ю: Чому «просіли» ціни на «вторинці», та чого очікувати далі?

Зараз купити легкове авто з пробігом можна дешевше на кілька сотень «умовних», ніж можна це було зробити на початку року. Ціни у майже всіх сегментах та підгрупах «просіли». Дізнаємося, які причини такого явища, та як довго воно може тривати у співзасновника Інституту досліджень авторинку Остапа Новицького.

Ситуація на авторинку зараз змінюється доволі швидко – якщо робити ті ж цінові зрізи за звиклою методикою, раз у місяць чи квартал, може виявитися, що частина даних втратила актуальність. Тому доводиться відстежувати основні параметри авторинку зі значно більшою частотою, і щоразу отримуємо нову картину, з помітними контрастами, як це відбулося зараз.

Гібридні легковики. Що та за скільки можна купити зараз?

У розмові з Остапом Новицьким, співзасновником Інституту досліджень авторинку, ми дізналися про те, що у всіх вікових підсегментах легковиків з пробігом спостерігається помітне зниження середніх цін. Звісно, поговорили й про причини такого явища, та про те, чого очікувати далі як покупцям, так і продавцям легковиків.

Дістали черги на АЗС? Які електромобілі можна купити зараз, щоб не залежати від пального

Не встигли хіба що зачепити питання електромобілів – цей невеликий сегмент ринку живе за власними правилами, й підвищений попит на автівки, які не потребують пального, призвів до того, що найдешевші пропозиції вже куплені, тож за математичними розрахунками середні ціни на бюджетні моделі там дещо зросли. Однак це тема для іншої розмови, яку теж невдовзі проведемо. Зараз же пропонуємо огляд цінової картини українського вторинного ринку легковиків станом на 23 травня.

Швидка навігація:

  • 00:00 – старт
  • 00:57 – про загальні тенденції на авторинку
  • 01:45 – ціни у сегменті 2000-2008 р.в.
  • 02:05 – ціни у сегменті 2009-2014 р.в.
  • 02:16 – ціни у сегменті 2015+ р.в.
  • 02:35 – про зміну цінової картини на ринку
  • 03:12 – про причини
  • 04:35 – ймовірні варіанти розвитку подій далі

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми