debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Відеоінтерв’ю: Які насправді перспективи у електромобілів в Україні? Назад

Відеоінтерв’ю: Які насправді перспективи у електромобілів в Україні?

Внаслідок дефіциту та зростання цін на пальне істотно підвищився інтерес до електромобілів. Проте теоретична зацікавленість не так часто переходить у практичну площину – тобто купівлю автівки на батарейній тязі. Чому так, та що може змінитися найближчим часом, ми дізналися відразу у двох експертів – Євгена Скрибки та Станіслава Бучацького.

Чи часто ви чуєте слово «електромобіль»? Без сумнівів, що так, і точно щоразу, коли хтось починає розмову про бензин чи черги на автозаправках. Виглядає так, що «електричка» єдине, й мало не ідеальне рішення, як заощадити на пальному, та й взагалі – стати від нього незалежним, тим паче під час паливної кризи. Яка, за словами окремих представників влади, мала б минути за 2-3 тижні, однак триває вже другий місяць.

Які авто, що прибули з «нульовим розмитненням», можна купити зараз?

Євген Скрибка, аналітик «Нафторинку», поділився з нами інформацією про те, які справи щодо насичення автопарків електромобілями у різних країнах, та які тенденції при цьому можна виділити.

Станіслав Бучацький, засновник Інституту досліджень авторинку, зібрав мало не всі відомі статистичні дані про український авторинок, й виявляється, що зараз частка електрокарів у нашому автопарку ледь дотягує до значення у 0,3%, а на ринку (серед автівок які купують та продають) цей сегмент займає 1…1,5%. Звісно, Станіслав прокоментував і найголовніше питання – чому «електрички» шукають мільйони автомобілістів, а купують, у кращому разі, кілька сотень у місяць. І, як завжди, підтвердив усе числами та фактами.

Дістали черги на АЗС? Які електромобілі можна купити зараз, щоб не залежати від пального

Бажаєте й ви знати, чому в окремих країнах навіть без паливної кризи електрокари купують сотнями тисяч, та що стримує українців масово пересісти за кермо Nissan Leaf, Chevrolet Bolt, Renault ZOE чи Tesla? Тисніть «плей», й за кілька хвилин знатимете усі подробиці!

Швидка навігація:

  • 0:00 - старт
  • 01:15 - про електромобілі на світових ринках
  • 13:30 - про ринок електромобілів в Україні

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми