debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як пороблено? Ризик пожежі в Mercedes та проблеми з кермом на Fiat Назад

Як пороблено? Ризик пожежі в Mercedes та проблеми з кермом на Fiat

Відкличні кампанії, оголошені протягом 22-го та 23-го тижня 2022 року автовиробниками в Європі.

Наприкінці минулого тижня ми розповідали автомобілістам про нещодавні відкличні кампанії виробників. Цього разу ми готові поділитися свіжою порцією. З моменту виходу попередньої публікації одразу чотири компанії попросили деяких власників своїх авто прибути до сервісних центрів для безоплатного проведення профілактичних процедур. Які недоліки та на яких авто планують усунути цього разу?

КІА Соул

Наймасштабнішу відкличну кампанію цього разу оголосили в KIA. Компанія запрошує 164 590 власників KIA Soul, випущених у період з 21 липня 2013 року по 1 червня 2015 року. Регулятор виявив, що є ризик від'єднання одразу двох датчиків ейрбегів, через що при фронтальному ударі в машині можуть не розкритися подушки безпеки.

Відкличні кампанії виробників. Що воно таке і в кого їх більше?

Найскромніша за масштабами кампанія - в італійських Fiat та Lancia. Регулятор рекомендував цім брендам оглянути 174 екземпляри хетчбеків 500 та Ypsilon, які були випущені в кінці березня цього року. На всіх цих автомобілях варто оглянути кріплення рульових тяг. Є ризик, що вони були затягнуті з недостатнім моментом, через що водій може втратити керування автомобілем.

Мерседес-Бенц В-Класс

Також підкинули трохи роботи й сервісним центрам Mercedes-Benz. Тепер вони запрошують 131 681 власника Vito та V-Class, які були випущені з 23 листопада 2020 року по 6 листопада 2021 року. У всіх автомобілях потрібно перевірити помпу системи охолодження двигуна. Були зафіксовані випадки, коли охолоджувальна рідина потрапляла до вакуумного контуру, який керує саме цим насосом. При потраплянні холодоагенту на електричні клапани може виникати хімічна реакція з сильним зростанням температури, - а це своєю чергою може призвести до пожежі у підкапотному просторі.

Тест-драйв Mercedes-Benz V250d 4Matic: Класс — буржуазия

Вкотре звертаємо увагу читачів на те, що відкличні кампанії вже давно стали ледь не повсякденною рутиною: їх проводить більшість серйозних автовиробників з метою усунення навіть потенційних негараздів. Тож це радше турбота про безпеку клієнта, ніж ознака некомпетентності інженерів. Однак перевірити авто (а тим більше позбавитись якогось конструктивного недоліку задарма) ніколи не завадить.

Отзывы о Lancia Ypsilon

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми