debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий BMW M2: повернення до Need for Speed Назад

Новий BMW M2: повернення до Need for Speed

Виключно задній привод, рядна 3,0-літрова турбошістка на 460 к.с., шестиступенева «механіка» та кричуща зовнішність: здавалося б, до свого 50-літнього ювілею BMW M намагається повернутися у часи власної юності. Однак не все так однозначно...

Після вже традиційного за теперішніми часами «розгону» в соцмережах і публікації «шпигунських» зображень німці нарешті офіційно презентували нову модель M2, яка замінить купе з індексом F87, яке випускають з 2015 року. Друга генерація (G87) побудована на базі купе другої серії (G42), однак має кричущу «бойову» зовнішність, яка немов повертає прихильників підрозділу М до тих часів, коли вони витрачали будь-яку вільну годину на віртуальні перегони та крутезні тюнінговані тачки у грі Need for Speed.

Не обов’язково трактор. 20 найпотужніших авто, які є на AUTO.RIA зараз

Втім, новий M2 — цілком реальний: як і раніше, купе нової генерації буде оснащене 3,0-літровим рядним шестициліндровим бензиновим двигуном з турбонаддувом, однак замість мотора S55 під капотом встановлюватимуть S58, притаманний сучасним BMW M3, M4, X3 M та X4 M. На відміну від старших родичів, агрегат нового M2 матиме «лише» 460 к.с. при 6250 об/хв і 550 Нм крутного моменту у доволі широкому діапазоні (від 2650 до 5870 об/хв).

Нагадаємо, що попередній M2 Competition міг запропонувати 410 к.с., і навіть пекельний M2 CS мав 450 к.с. Тож за даними виробника M2 другого покоління буде здатен досягнути максимальної швидкості 285 км/год, що на 5 км/год швидше за теперішні M2, обладнані двигуном S55. Але є одне «але»: для цього доведеться замовити додатковий пакет M Driver's Package, адже без нього максималку буде штучно обмежено на стандартній для європейських авто позначці у 250 км/год.

Вперше в історії: 510-сильний BMW M3 Touring. Фотогалерея

Спеціально для запеклих ентузіастів BMW зберегла можливість замовити новий М2 з шестиступеневою механічною коробкою передач: з нею купе розганятиметься з місця до 100 км/год за 4,3 секунди. Однак тим, для кого динаміка важливіша за «чистоту породи», краще обрати варіант з восьмиступеневим «автоматом» M Steptronic, обладнаним функцією налаштувань DriveLogic (як на BMW X5 M): з ним розгін триватиме на 0,2 секунди менше.

Тяга силового агрегата, як і раніше, передаватиметься виключно на задні колеса, однак про первинну простоту ранніх «емок» годі й згадувати. Система приводу має активний диференціал M на задній осі, який регулює розподіл крутного моменту приводу і допомагає уникати ковзання. Він співпрацює з системою динамічного контролю стійкості (DSC), тож водії можуть налаштувати автомобіль як на максимальне зчеплення коліс з дорогою, так і на можливість дрифту (за допомогою системи M Drive Professional з функцією M Traction Control).

Автомобіль тижня. Новий BMW X1 (U11)

Наостанок — кілька слів про зовнішність нового М2: як і у більшості сучасних автомобілів з Баварії вона викликатиме суперечливі емоції, які підсилюватимуть природні потреби швидкісного авто з потужним двигуном. На відміну від «стандартного» купе, G87 матиме дуже масивні коробчасті бампери з підкреслено геометричними, майже прямокутними повітрозабірниками та п’ятикутними «ніздрями».

У профіль складно не помітити надзвичайно рельєфні розширювачі колісних арок і порогів, а задню частину прикрашає масивний дифузор із вбудованими обабіч здвоєними трубами випускної системи, обладнаної, до речі, клапаном, який дозволяє регулювати гучність і тон вихлопу. На момент дебюту нового М2 німці заявили два варіанти кольору, які, напевне, теж викликатимуть суперечки: молочно-блакитний і молочно-червоний.

Все новые BMW: что есть на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Все новые BMW: что есть на AUTO.RIA?
от 1 166 886 грн до 13 450 361 грн

Продажі нового купе за планом розпочнуться у квітні 2023 року з найважливіших ринків, якими, за словами представників бренду, є Німеччина та Сполучені Штати. Далі новий М2, виробництво якого налагодять на мексиканському заводі BMW у Сан-Луїс-Потосі, отримають Велика Британія, Китай і Японія. Підпишіться на канал новин AUTO.RIA в Telegram, щоб своєчасно дізнатися про перспективи новинки в Україні.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми