debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Французи готують низку оновлень! Яким стане новий Peugeot 208 і коли? Назад

Французи готують низку оновлень! Яким стане новий Peugeot 208 і коли?

Цікавіша зовнішність, новий ДВЗ, електромотор і батарея та інше місце виробництва: оце так рестайлінг!

Після ротації шеф-дизайнерів бренду (нагадаємо, що після створення групи Stellantis на місце ветерана Жиля Відаля було запрошено керівника напрямку концепт-карів Матіаса Хоссанна) Peugeot завзято «допилює» зовнішність власних авто. Протягом 2023 року оновлення отримають щонайменше три моделі: компактний хетчбек 208, кросовер 3008 і великий седан 508. Французи мають на меті помітно освіжити екстер’єр, однак масштаб робіт над найменшим з автомобілів буде, напевно, найбільшими.

Найдешевші нові хетчбеки: що є на AUTO.RIA?

Зауважимо, що Peugeot 208 випускають аж з 2012 року, хоч насправді теперішній хетчбек представляє вже другу генерацію моделі: представивши нове авто восени 2019-го французи вирішили не змінювати його назви, як це робилося доти. Можна сказати, 208-й виправдав сподівання: яскравий хетчбек є одним з найпопулярніших автомобілів у Європі та раз-у-раз очолює рейтинги продажів. З усім тим, у Peugeot ухвалили рішення ризикнути й уніфікувати його зовнішність з рештою автомобілів бренду (насамперед — з новими моделями).

Рейтинг найпопулярніших нових авто на різних ринках Європи

Саме тому Peugeot 208, разом із новим логотипом, гарантовано отримає величезну безрамкову решітку радіатора, краї якої «розмиватимуться» пунктирними лініями аж під вузькими світлодіодними фарами, та світлодіодні ж ходові вогні у вигляді трьох вертикальних «ікол» різної довжини обабіч. Позаду зміни будуть акуратнішими: скоріш за все, тут з’являться оновлені ліхтарі з тривимірним начинням, а в інтер’єрі роботи будуть обмежені хіба що апгрейдом функціонала інформаційно-розважальної системи та набору електронних асистентів.

Найбільші ж оновлення «по залізу» будуть прихованими від очей: йдеться насамперед про новий трициліндровий двигун 1.2 PureTech (EB Gen 3), який отримає більшість брендів групи (включно з Opel, Fiat і Jeep). Замість мотора з «мокрим» зубчастим ременем приводу ГРМ інженери запропонували надійніше рішення з ланцюгом та новими системами впорскування й нейтралізації відпрацьованих газів, тож мініатюрний турбоагрегат відповідатиме найжорсткішим еконормам Євро 7.

Автоматичну ж трансмісію EAT8, яка зараз постачається на збиральні лінії компанією Aisin, буде замінено новою електрифікованою коробкою передач з подвійним зчепленням (e-DCT): її виготовлятиме спільне підприємство Punch Powertrain-PSA.

Peugeot 208 и e-208. Хорош вдвойне

Іншим буде й електричний двигун версії e-208: замість 136-сильного модуля від Continental французи встановлюватимуть новий агрегат потужністю 156 к.с., розроблений і вироблений Emotors - це ще одне спільне підприємство PSA та Nidec. Живитиме його теж нова батарея від китайської CATL: за попередніми даними вона забезпечуватиме хетчбек вельми пристойною автономністю пробігу на рівні 400 км.

Що вибрати? Порівнюємо хетчбеки Toyota Yaris та Peugeot 208

Остання зміна навряд чи вплине на характеристики Peugeot 208, хоч і має до нього безпосередній стосунок. Річ у тім, що до осені компактний хетчбек має змінити адресу народження: замість виробничих потужностей у словацькій Трнаві нові моделі з ДВЗ почнуть збирати на новому підприємстві у місті Кенітра, Марокко, тим часом як електричний e-208 виготовлятимуть разом з Opel Corsa-e в іспанській Сарагосі.

Усі нові Peugeot: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Peugeot: що є на AUTO.RIA?
от 656 100 грн до 2 373 160 грн

Офіційний дебют оновленого Peugeot 208 за попередніми даними має відбутись у листопаді 2023 року. Про перспективи хетчбека в Україні ми повідомимо, щойно отримаємо офіційну інформацію від українського офісу групи Stellantis, однак упевнені, що прихильникам бренду нудьгувати не доведеться: до початку літа ми очікуємо на старт продажів нового хетчбека Peugeot 308, універсала 308 SW і дуже яскравого крос-фастбека Peugeot 408.

Отзывы о Peugeot 208

Отлично
49 отзывов
4.5
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.3
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач

дорожный просвет, шумоизоляция

Все отзывы о Peugeot 208

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми