debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як не стати жертвою шахрая: Що важливо при купівлі авто? Назад

Як не стати жертвою шахрая: Що важливо при купівлі авто?

Як за свої гроші не купити собі проблему.

Якщо ви підбираєте собі автомобіль, будьте певні: серед тисяч оголошень про продаж, неодмінно є саме те, котре ви шукали кілька днів, а то і тижнів. Яка саме пропозиція зацікавить конкретного користувача – залежить від багатьох факторів. Для когось важлива найменша ціна, інші пильно придивляються до кольору або комплектації автомобіля, типу двигуна чи коробки передач. Але що однозначно важливо для будь-якого покупця – не попастися на виверти шахраїв або нечесних продавців. Для того, аби покупка завжди була приємною і ви за свої гроші не придбали серйозну проблему, ми підготували кілька відповідей на часті запитання від користувачів AUTO.RIA про зміст оголошень в каталогах продажів.

Що означає «продаж тільки по техпаспорту»?

Така інформація найчастіше свідчить про те, що автомобіль неможливо переоформити в сервісному центрі МВС, оскільки є проблеми з документами на право володіння: наприклад, авто в заставі або на нього накладено арешт. Також не виключено, що у машини пошкоджені, підроблені або змінені ідентифікаційні номери на кузові, що, своєю чергою, не дозволить отримати позитивний висновок від експертної служби (користуватися послугами якої варто навіть попри те, що висновок експерта тепер отримувати не обов'язково).

Які проблеми можуть виникнути після покупки такого авто? Ця машина юридично ніколи не буде вашою, оскільки у свідоцтві про реєстрацію буде зазначений інший власник. Не виключено, що автомобіль може бути конфіскований виконавчою службою за адмінпорушення або за невиплату по кредиту. Часто такі авто дешевше однотипних, але у такої економії є зворотна сторона: як мінімум, можна залишитися без автомобіля, а як максимум, – навіть стати фігурантом кримінальної справи.

Що означає «з обліку не знімається, зайві питання прохання не задавати»?

Це приблизно та ж ситуація, що і в попередньому розділі. Продавцю відомо, що в автомобіля є проблеми з документами і переоформлення в СЦ МВС неможливе. Тому продаж ТЗ можлива тільки шляхом передачі грошей в обмін на техпаспорт, - і юридично автомобіль не стане вашим. Щодо «зайвих питань» - скоріш за все мається на увазі, що авто пропонується як донор запчастин, на "шрот", а не для експлуатації.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Потенційні проблеми – автомобіль може знаходиться в розшуку як українською поліцією, так і Інтерполом, а факт присутності такого ТЗ у вас у дворі або в гаражі може зацікавити правоохоронні органи.

Що означає «братик», «сестричка», «двійник»?

У деяких випадках, щоб не сплачувати податки на імпорт автомобіля, на нерозмитнені авто виготовляються дублікати номерних знаків і "техпаспорта" від машини такої ж марки, моделі й кольору. Теоретично це дозволяє їздити на такому авто нарівні з іншими, розмитненими, - але лише до першої звірки поліцією номера кузова з базою даних. Або до потрапляння авто у поле зору систем автоматичної фіксації порушень ПДР чи мережі відеоспостереження "Рубіж".

Какие электромобили можно купить в Украине сейчас и сколько они стоят?

Потенційні проблеми — від конфіскації автомобіля до штрафів у кілька сотень тисяч гривень або навіть більше мільйона гривень! До того ж не можна виключити перспективу відкриття кримінальної справи – за підробку документів, або якщо авто перебувало серед викрадених, чи при виявленні «перебитого» номера кузова. Знову ж таки, економія при такій покупці себе ніяк не виправдає.

Як розпізнати оголошення від доброчесного продавця?

Розглядаючи оголошення - зверніть увагу на фотографії – чи немає на них логотипів з інших сайтів або повторюваних лого AUTO.RIA. Фото повинні бути в достатній кількості та в повному розмірі (а не відображатися, наприклад, у вигляді набору мініатюр в чорному квадраті), зроблені в один час на одному місці (стоянці). Прочитайте додатковий опис в оголошенні - реальним власникам завжди є що сказати, наприклад, про нещодавнє сервісне обслуговування, додаткові опції, комплект зимової гуми і т.д. В телефонній розмові ставте конкретні питання – на кожне з них ви повинні отримувати вичерпну відповідь: справжній власник, звісно ж, володіє всією інформацією про свій автомобіль. Крім цього - на AUTO.RIA забороняється розміщувати оголошення з текстом "продаж тільки по техпаспорту" або подібним змістом.

Не поспішайте вірити історіям про терміновий продаж, особливо якщо ціна авто сильно занижена. Скористайтесь сервісом моніторингу середніх цін, щоб знати скільки може коштувати автомобіль, який вас цікавить. Ніколи не відправляйте завдатку продавцю, щоб він нібито "не показував авто іншим покупцям", - таке зазвичай просять робити інтернет-шахраї.

Погляньте на блок з інформацією про продавця – добре, якщо у нього є певний стаж роботи з AUTO.RIA, перевірений телефон і він перевірений банком, а то й авторизований через "Дію". Наявність зелених «галочок» в рази збільшує ваші шанси на спілкування з реальним власником автомобіля і суттєво скорочує ризик потрапити на виверти шахраїв.

Вдалих і безпечних покупок!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (9)

Добавить комментарий к статье
Гость | 16:37, 25 янв. 2017

Сделайте растаможку доступною и все машеники исщезнут . Не выгодно будет что-то подделывать и химичить . А если не делают её таковой ... Значит это кому то выгодно но простым людям

Гость | 17:03, 25 янв. 2017

а при чому жулік який виманює гроші за неіснуюче авто до растаможки?

Гость | 17:48, 25 янв. 2017

Двойников сестёр и братьев не будет !!!

Игорь | 08:47, 27 янв. 2017

Самі великі шарлатани це наші любимі партійні діячі.

lemz | 10:40, 27 янв. 2017

Мошенники всегда будут, ибо всегда будут люди, которые наивно хотят за копейки купить нормальную машину. Чудес не бывает, зато жадных до халявы всегда в избытке.

Гость | 13:42, 27 янв. 2017

В европе , куда нас ведут наши рулевые ... Авто стоят копейки . Чем мы хуже ?

Гость | 14:20, 27 янв. 2017

Ув. Авториа. В статье вы нахваливаете сервис мониторинга цен. Да действительно штука очень полезная, аналогов на украинском рынке просто нет. Но обновляйте ее своевременно !!!!! Раньше обновляли ее каждые 10 дней а теперь забили на это ! НА дворе уже 2017 год, курс валют серьезно изменился, хочется видеть реальную картину состояния цен а не информацию 2х месячной давности !

Гость | 18:40, 27 янв. 2017

Воно то так звичайно...але коли хазяїн помер, донька продала по тех паспорту Петру, Петро Івану а Іван мені..

зависник | 11:34, 29 янв. 2017

Теперь ты счастливый обладатель авто, поздравляю

Добавить комментарий к статье Читать все комментарии (9)

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми